Hipotiroidisme i Síndrome de Down
Claret Torrents, Cristina
Goday Arnó, Albert, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 32 p.
Resum: Estudi descriptiu retrospectiu per caracteritzar l'hipotiroidisme d'una població de nens i adolescents amb síndrome de Down. Es van identificar a 137 pacients sobre 1903 històries clíniques revisades, 71 nens i 66 nenes, amb una edat mitja al diagnòstic de 5. 9 anys. En un 98. 5% dels casos, es tractava d'una alteració en fase subclínica. En un 33. 8% l'hipotiroidisme es va resoldre espontàniament sense tractament en un temps mig de 12. 9 mesos, i fins en un 73. 1% en els pacients menors de 5 anys. La resolució va ser significativament superior en el grup sense goll i amb anticossos antitiroidals negatius.
Resum: Estudio descriptivo retrospectivo para caracterizar el hipotiroidismo de una población de niños y adolescentes con síndrome de Down. Se identificaron a 137 pacientes sobre 1903 historias clínicas revisadas, 71 niños y 66 niñas, con una edad media al diagnóstico de 5. 9 años. En un 98. 5% de los casos, se trataba de una alteración en fase subclínica. En un 33. 8%, el hipotiroidismo se resolvió espontáneamente sin tratamiento en un tiempo medio de 12. 9 meses, y hasta un 73. 1% en los pacientes menores de 5 años. La resolución fue significativamente superior en el grupo sin bocio y con anticuerpos antitiroideos negativos.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Hipotiroïdisme, Dowm,síndrome de



33 p, 347.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir