Análisis de 150 pacientes trasplantados pulmonares por Enfermedad Pulmonar Intersticial Difusa ( EPID )
Berastegui García, Cristina
Román Broto, Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 39 p.
Resum: Les malalties pulmonars intersticials difuses ( MPID) representen la segona indicación de trasplantamente pulmonar (TP) després del enfisema. El treball és un estudi retrospectiu de 150 malalts sotmesos a un TP per MPID entre agost-1990 i gener de 2010. Es tracta de 86 (57%) homes amb una edad mitja de 49 (r: 20-67) anys. Es van fer 104 (69%) trasplantaments unipulmonares ( TUP) i 46 bipulmonars ( TBP). El diagnòstic més freqüent va ser en 94 ( 63%) malalts la Neumonía intersticial Usual. L'objectiu ha estat establir els resultats significatius en quant a supervivència i ganància funcional del grup. La supervivència del TP en malalts amb MPID és comparable als registres internacionals. Un de cada 6 malalts torna a treballar i la realització d'un TUP o un TBP no suposa més ganància funcional.
Resum: Las enfermedades pulmonares intersticiales difusas (EPID) constituyen la segunda indicación de trasplante pulmonar (TP) después del enfisema. El trabajo consiste en el estudio retrospectivo de 150 pacientes sometidos a un TP por EPID entre agosto-1990 y Enero 2010. Se trata de 86 (57%) de hombres con una edad media de 49 (r: 20-67) años. Se realizaron 104 (69%) trasplantes unipulmonares ( TUP) y 46 bipulmonares ( TBP). El diagnóstico preoperatorio más frecuente fue en 94 ( 63%) de los pacientes la Neumonía intersticial Usual. El objetivo ha sido establecer resultados significativos en cuanto a la supervivencia y la ganancia funcional en el grupo. La supervivencia del TP en pacientes con EPID es comparable a la de registros internacionales. Uno de cada 6 pacientes vuelve a trabajar y la realización de un TUP o un TBP no implica mayor ganancia funcional.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Pulmons-Transplantació



39 p, 152.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir