Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/196108

Bacteriemias de origen no filiado: Epidemiología y factores pronóstico de mortalidad
Lozano Polo, Laura
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Pahissa Berga, Albert; Calbo Sebastián, Esther
En torn al 10% de les bacterièmies no té un origen reconegut, i constitueixen el grup de bacterièmies d’origen no filiat (BONF). L’objectiu del nostre estudi és descriure els agents causals, les característiques clíniques, la relació amb l’assistència sanitària i els factors relacionats amb la mortalitat de les bacterièmies d’origen no filiat. Es van incloure 130 pacients a l’estudi. La major part eren homes, anyosos i amb alguna comorbilitat. Més de la meitat són degudes a enterobactèries. La mortalitat en aquest grup de pacients és del 22,3%, i la meitat es produeix de forma precoç.
En torno al 10% de les bacteriemias no tiene un origen reconocible, y constituyen el grupo de bacteriemias de origen no filiado (BONF). El objetivo de nuestro estudio es describir los agentes causales, las características clínicas, la relación con la asistencia sanitaria y los factores relacionados con la mortalidad de las bacteriemias de origen no filiado. Incluimos 130 pacientes en el estudio. La mayor parte eran varones, añosos y con alguna comorbilidad. Más de la mitad son debidas a enterobacterias. La mortalidad en este grupo de pacientes es del 22,3%, y la mitad se produce de forma temprana.
21-05-2012
616.9 - Malalties infeccioses i contagioses. Febres
Bacterièmia, Epidemiologia
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
20 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Tr-LozanoPolo.pdf 98.45 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem