Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/184099

Factores pronósticos de mejora al alta en pacientes de la unidad de convalecencia de la Clínica Figarola.
Acuña Urday, Maria Teresa
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Miralles Basseda, Ramón
Objectiu: Estudiar la millora a l’alta en pacients ingressats a la unitat de convalescència de la Clínica Figarola durant l’any 2009 i els factors predictius de retorn a domicili. Mètode: Estudio retrospectiu de 337 pacients. Es van recollir: edat, sexe, comorbiditat, diagnòstic, destinació, i les escales de Barthel, Blessed, Delirium, Gijón, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en marxa i equilibrí. Resultats: 208 de sexe femení (61.72%), 191 pacients (56.68%) amb comorbiditat, 93 (27.60%) amb diagnòstic de fractures, 216 (64.09%) van ser dona de alta al seu domicili o residència. Totes les variables geriàtriques estudiades s’ha associen significativament amb el retorn a domicili. Conclusions: Els factors predictius de l’alta a domicili van ser les escales de Barthel, Blessed, Delirium, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en marxa i equilibrí.
Objetivos: Estudiar la mejora al alta en pacientes ingresados en la Unidad de convalecencia de la Clínica Figarola durante el año 2009 y los factores predictivos de retorno a domicilio. Método: Estudio retrospectivo de 337 pacientes. Se recogieron: edad, sexo, comorbilidad, diagnóstico, destino, y las escalas de Barthel, Blessed, Delirium, Gijón, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en marcha y equilibrio. Resultados: 208 de sexo femenino (61.72%), 191 pacientes (56.68%) con comorbilidad, 93 (27.60%) con diagnóstico de fracturas, 216 (64.09%) fueron dados de alta a su domicilio ó residencia. Todas las variables geriátricas estudiadas se asocian significativamente con el retorno a domicilio. Conclusiones: Los factores predictivos de alta a domicilio fueron las escalas de Barthel, Blessed, Delirium, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en equilibrio y marcha.
10-05-2012
613 - Higiene en general. Higiene i salut personal
Convalescència, Hospitals-Ingressos i altes
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
24 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
TR-AcuñaUrday .pdf 1.293 MB PDF

Mostra el registre complet del document