Anemia en la enfermedad inflamatoria intestinal : Prevalencia y factores que influyen
Pigrau Pastor, Marc
Casellas, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 23 p.
Resum: La anemia es una complicación muy importante de la enfermedad inflamatoria intestinal (EII). Actualmente desconocemos la prevalencia de anemia en los pacientes afectos por dicha enfermedad. Para ello se ha realizado un estudio retrospectivo de revisión del historial clínico de pacientes con EII registrados en la Unidad de Atención Crohn-Colitis, con el objetivo de determinar la prevalencia de anemia en nuestro medio y analizar los factores que influyen en la aparición de la misma. La prevalencia de anemia en la EII en el año 2007 fue del 26,3%. El factor más importante para desarrollarla fue la presencia de actividad clínica.
Resum: L'anèmia és una complicació molt important de la malaltia inflamatòria intestinal (MII). Actualment es desconeix la prevalença d'anèmia en els pacients amb aquesta malaltia. Per aquest motiu s'ha realitzat un estudi retrospectiu de revisió d'històries clíniques dels malalts registrats a la Unitat d'Atenció Crohn-Colitis, del nostre centre, amb l'objectiu de determinar la prevalença d'anèmia en el nostre medi i per tal d'analitzar els factors que influeixen en l'aparició de l'anèmia. La prevalença d'anèmia en la MII en el nostre grup l'any 2007 va ser del 26,3%. El factor més important per a desenvolupar anèmia va ser la presència d'activitat clínica.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Aparell digestiu ; Anèmia



23 p, 104.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir