Ultrasonografía transcraneal : utilidad en los Trastornos del Movimiento
Vilas Rolán, Dolores
Dávalos, Antoni
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 68 p.
Resum: El diagnóstico de enfermedad de Parkinson Idiopática (EPI) y otros trastornos del movimiento (TM) se basa en criterios clínicos, aunque la ultrasonografía transcraneal ha demostrado cierta utilidad en el diagnóstico. En este trabajo, describimos los hallazgos ultrasonográficos en 291 pacientes con TM y evaluamos su utilidad clínica. Encontramos que la hiperecogenicidad de la sustancia nigra (SN) es más frecuente y extensa en la EPI y que el área de hiperecogenicidad de la SN y el tamaño del tercer ventrículo son útiles para predecir EPI, parálisis supranuclear progresiva y atrofia multisistémica. Según nuestros resultados, la ultrasonografía transcraneal es una técnica complementaria válida y segura para el diagnóstico de EPI.
Resum: Malgrat que el diagnòstic de malaltia de Parkinson Idiopática (MPI) i d'altres trastorns del moviment (TM) es fonamenta en criteris clínics, la ultrasonografía transcranial ha demostrat certa utilitat en el diagnòstic. En aquest treball, descrivim les troballes ultrasonográficas en 291 pacients amb TM i avaluem la seva utilitat clínica. Trobem que la hiperecogenicitat de la substància nigra (SN) és més freqüent i extensa en la MPI i que l'àrea de hiperecogenicitat de la SN i el tamany del tercer ventricle són útils per a predir MPI, paràlisi supranuclear progressiva i atròfia multisistémica. Segons els nostres resultats, la ultrasonografía transcranial és una tècnica complementària vàlida i segura per al diagnòstic de MPI.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Trastorns del moviment, Parkinson, Malaltia de, Utrasonografia, Neurologia



68 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir