El reconocimiento de emociones es un buen predictor del funcionamiento social en Primeros Episodios Psicóticos
Meléndez Pérez, Iria
Jacas, Carlos, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 65 p.
Resum: El estudio pretende evaluar si variables de cognición social (el reconocimiento de emociones faciales) podrían ser un mejor predictor de funcionamiento social que la cognición básica, en las tempranas etapas de la enfermedad. Se seleccionó una muestra formada por 18 pacientes con un primer episodio psicótico y 18 participantes sanos emparejados por edad y género. Se administró una batería de variables clínicas, de funcionamiento social, cognición no social y social (reconocimiento de emociones faciales. Se encontró que Los déficits en medidas de reconocimiento de emociones faciales son un factor predictor del funcionamiento social, independiente de la cognición básica, incluso en estadios tempranos de la patología psicótica.
Resum: L'estudi pretén avaluar si variables de cognició social (el reconeixement d'emocions facials) podria ser un millor predictor de funcionament social que la cognició bàsica, en les etapes primerenques de la malaltia. Es va seleccionar una mostra formada per 18 pacients amb un primer episodi psicòtic i 18 participants sans aparellats per edat i gènere. Es va administrar una bateria de variables clíniques, de funcionament social, cognició no social i social (reconeixement d'emocions facials. Es va trobar que Els dèficits en mesures de reconeixement d'emocions facials són un factor predictor del funcionament social, independent de la cognició bàsica, fins i tot en estadis primerencs de la patologia psicòtica.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Psicosi-Aspectes fisiològics, Cognició-Aspectes socials



65 p, 262.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-03-08, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir