Diez años de tratamiento sustitutivo renal en paciente crítico : evolución en el tiempo y factores pronósticos
Navas Pérez, Ana Maria
Artigas Raventós, Antoni
Ferrer, Ricard
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 17 p.
Resum: El diagnóstic de insuficiència renal aguda (IRA) és complicat, encara i això els estudis mostren incidències elevades de IRA en els pacientes ingressats en UCI respecte a la resta de hospitalitzats. Així mateix la mortalitat del pacient amb IRA en UCI és molt més elevada respecte a la resta de pacients. La gran majoria dels que sobrevisquin presentaran curació complerta de la IRA. L'objectiu del treball és descriure les característiques dels pacients ingressats a la UCI amb IRA que van precisan teràpia reemplaçament renal, analitzar els canvis evolutius dels pacients i el tractament rebut durant els anys passats i determinar els factors de risc associats a mortalitat i recuperació de la funció renal.
Resum: A pesar de las dificultades para el diagnóstico de insuficiencia renal aguda (IRA) los estudios muestran incidencias elevadas de IRA en los pacientes ingresados en UCI respecto al resto de hospitalizados. Así mismo la mortalidad del paciente con IRA en UCI es mucho mayor respecto al resto de pacientes. Entre los supervivientes la mayoría presentarán curación de la IRA. El objetivo del trabajo es describir las características de los pacientes ingresados en la unidad con IRA que precisaron terapia reemplazo renal, analizar los cambios evolutivos de los pacientes y del tratamiento recibido a través de los años y determinar los factores de riesgo asociados a mortalidad y recuperación de la función renal.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Insuficiència renal



17 p, 79.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2023-10-25



   Favorit i Compartir