Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179149

La gralla contemporània
Mestres Qué, Jordi
Escola Superior de Música de Catalunya; Figaró, Jordi
Aquest projecte porta al terreny escrit la necessitat d’ordenar i plasmar la tècnica de la interpretació de la gralla. Es mostren des dels conceptes més elementals fins a les últimes novetats interpretatives, sempre tenint en compte que continuen evolucionant. Aprofitant el vincle del concert amb la música contemporània i la seva exigència tècnica, es descriuen recursos com les articulacions, les dinàmiques, els harmònics i altres tècniques que actualment s’usen en la interpretació de la gralla. És un punt de trobada per a qualsevol que estigui interessat en aquest instrument tradicional, ja sigui aficionat o músic. També inclou una petita informació sobre les obres que s’interpreten al concert final.
Este proyecto traslada al terreno escrito la necesidad de ordenar y plasmar la técnica de la interpretación de la gralla. Se muestran des de los conceptos más elementales hasta las últimas novedades interpretativas, siempre teniendo en cuenta que continúan evolucionando. Aprovechando el vínculo del concierto con la música contemporánea y su exigencia técnica, se describen recursos como las articulaciones, las dinámicas, los armónicos y otras técnicas que actualmente se usan en la interpretación de la gralla. Es un punto de encuentro para cualquiera que esté interesado en este instrumento tradicional, ya sea aficionado o músico. También incluye una pequeña información sobre las obras que se interpretan en el concierto final.
The main goal of this project is to fulfill the need to put on paper the techniques to play the gralla, from the basics to the latest innovations, since this techniques are in constant development. Taking the relationship between the concert and contemporary music and its technical requirements, several resources are described, such as articulations, dinamics or harmonics, used today to perform the gralla. This project is the meeting point for those who are interested in this traditional instrument, either amateurs or professional musicians. It also includes some further information on the pieces of music interpreted in the final concert.
2011-12-16
78 - Música
Gralla, Música per a -- Interpretació (Fraseig, dinàmica, etc.)
Música folklòrica
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
74 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
1 PF Jordi Mestres Que.pdf 106.6 KB PDF Projecte final - portada
2 PF Jordi Mestres Que.pdf 1.789 MB PDF Projecte final - text
3 Annex digitacions gralla 3 claus [DinA3].pdf 10.24 MB PDF Annex 1
4 Annex digitac ... gralla 3 claus [DinA3].pdf 26.54 MB PDF Annex 2

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters