Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/179080

Implantación de la cirugía laparoscópica en el cáncer de recto
Ochogavia Seguí, Aina
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Espín Basany, Eloi; González Argente, Francesc Xavier
Objectius: establir la viabilitat de la laparoscòpia en càncer rectal, morbi-mortalitat, resultats postoperatoris i seguretat oncològica respecte a la cirurgia oberta. Material i mètodes: recollim consecutivament, pacients intervinguts per càncer de recte i valorem; dades demogràfiques, condicions prèvies, resultats intra, postoperatoris i anatomopatològics. Resultats: sols trobarem diferències importants en el temps quirúrgic i ili paralític, que no foren estadísticament significatives. Si ho foren en estància hospitalària, a favor de la laparoscòpia. Es reconvertiren 3 pacients. Discussió: la laparoscòpia en càncer rectal ofereix resultats similars a la cirurgia oberta, amb algunes avantatges. Son necessaris més estudis per valorar la seguretat a llarg termini.
Objetivos: establecer la viabilidad de la laparoscopia en cáncer rectal, morbi-mortalidad, resultados postoperatorios y seguridad oncológica respecto a cirugía abierta. Material y métodos: recogemos consecutivamente, pacientes intervenidos por cáncer de recto y valoramos: datos demográficos, condiciones previas, resultados intra, postoperatorios y anatomopatológicos. Resultados: solo encontramos diferencias importantes en tiempo quirúrgico e ileo paralítico, que no fueron estadísticamente significativas. Si lo fueron en estancia hospitalaria, a favor de la laparoscopia. Se reconvirtieron tres pacientes. Discusión: la laparoscopia en cáncer rectal ofrece resultados similares a la cirugía abierta, con algunas ventajas. Son necesarios más estudios para valorar su seguridad a largo plazo.
13-12-2011
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Cirurgia laparoscòpica
Recte -- Càncer -- Cirurgia
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
65 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_OchogaviaSegui.pdf 610.6 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem