Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/179039

Colgajos de perforantes para cobertura de úlceras por presión en la región pélvica
Saez Galdeano, Onofre
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Nardi Vilardaga, Juan; Barret Nerín, Juan Pedro
El tractament de les úlceres per pressió de la regió pèlvica basat en penjalls de perforants ofereix unes possibilitats reconstructives amb una gran especificitat tissular i minimització de la morbiditat a la zona donant. El disseny del penjall es realitza mitjançant un mapatge preoperatori de les perforants que permet seleccionar la idònia. La conscienciació del pacient sobre la seva malaltia facilita el manteniment dels resultats a llarg termini, sense distorsions en la forma ni en el volum. Els deu casos realitzats a l'Hospital Vall d'Hebron suggereixen que pot ser una tècnica quirúrgica vàlida.
El tratamiento de las ulceras por presión de la región pélvica basado en colgajos de perforantes ofrece unas posibilidades reconstructivas con gran especificidad tisular y minimización de la morbilidad en la zona donante. El diseño del colgajo se realiza mediante un mapeo preoperatorio de las perforantes que permite seleccionar la idónea. La concienciación del paciente acerca de su enfermedad facilita el mantenimiento de los resultados a largo plazo, sin distorsiones en la forma ni en el volumen. Los diez casos realizados en el Hospital Vall d’Hebron sugieren que puede ser una técnica quirúrgica valida.
09-12-2011
616.5 - Pell. Dermatologia clínica
Úlcera per pressió
Pelvis -- Úlceres
Penjalls quirúrgics
Pell -- Empelts
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
113 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
TR_SaezGaldeano.pdf 2.388 MB PDF

Mostra el registre complet del document