Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/178864

La reincidència dels condemnats per delictes de violència de gènere a programes formatius aplicats des de l’execució penal a la comunitat
Pérez Ramírez, Meritxell; Martínez García, Marian
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
Aquesta és la segona part de l’estudi encarregat des de la Subdirecció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat que volia saber l’eficàcia dels programes formatius aplicats des de l’execució penal a la comunitat en delictes de violència de gènere. En aquesta segona part s’avalua el grau de satisfacció dels usuaris del programa aplicat quan ja fa una mitjana d’1 any que van acabar el seu contacte amb la Justícia. També s’ha seguit aquests subjectes a nivell de reincidència, per conèixer si consta a les bases policials noves denuncies per aquest o altres tipus de delictes. En total han estat 170 usuaris els participants en la recerca. També se’ls va trucar per telèfon i se’ls va passar una enquesta telefònica de percepció respecte la seva satisfacció amb els resultats del curs formatiu i d’altres aspectes de la seva vida actual.
Esta es la segunda parte del estudio iniciado en el 2008 donde se ha evaluado la eficacia de los programas formativos a los que se condena determinados infractores de violencia de género. En esta segunda parte, se hace el seguimiento al cabo de 1 año de haber terminado la intervención de Justicia, para conocer si existe nueva reincidencia, entendida como nueva denuncia policial. También se ha conectado telefónicamente con los participantes en el estudio para conocer su valoración respecto la intervención de Justicia y su vida actual.
This is the second part of the study begun at 2008 which has evaluated the effectiveness of training programmes to which are sentenced some offenders of gender-based violence. This part is focused on monitoring within one year from it is extinguished the justice intervention, in order to know whether exist recidivism, taken it as a new formal police complaint. The authors also has connected by telephone means with the study participants for knowing their proper evaluation regarding justice intervention and their current life.
02-12-2011
30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere
Violència envers les dones
Homes maltractadors -- Rehabilitació
Reincidència
Empresonament--Alternatives
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
66 p.
Documento de trabajo
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
SC_1_083_10.pdf 637.9 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados