Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/172954

Canulación arterial axilar versus canulación arterial femoral en el tratamiento quirúrgico de la disección de aorta: comparación de complicaciones neurológicas
Permanyer Boada, Eduard
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Muñoz Guijosa, Christian; Padró Fernández, José María; Rius Cornadó, X. (Xavier)
Una de les principals complicacions de la cirurgia de la dissecció aòrtica aguda és el dany neurològic. Entre els principals avenços per a la seva prevenció destaca el canvi de la perfusió arterial retrògrada a anterògrada a través de l’artèria axil•lar, amb la possibilitat de realitzar protecció cerebral. Hipòtesis de treball: L’ús de la canulació arterial axil•lar ha permès reduïr significativament l’incidència de complicacions neurològiques en la cirurgia de la dissecció aguda aòrtica. Material i mètodes: De manera retrospectiva, s’han comparat els pacients intervinguts de dissecció aòrtica aguda al llarg dels últims deu anys. Conclusió principal: L’ús de la canulació arterial axil•lar ha permès reduïr significativament l’incidència de complicacions neurològiques en la cirurgia de la dissecció aòrtica aguda del nostre centre.
Una de las principales complicaciones de la cirugía de la disección aórtica aguda es el daño neurológico. Entre los principales avances para su prevención destaca el cambio de la perfusión arterial retrógrada a anterógrada a través de la arteria axilar, con la posibilidad de realizar protección cerebral. Hipótesis de trabajo: El uso de la canulación arterial axilar ha permitido reducir significativamente la incidencia de complicaciones neurológicas en la cirugía de la disección aguda aórtica.Material y métodos: De forma retrospectiva, se han comparado los pacientes intervenidos de disección aórtica aguda a lo largo de los últimos diez años. Conclusión principal: El uso de la canulación arterial axilar ha permitido reducir significativamente la incidencia de complicaciones neurológicas en la cirugía de la disección aórtica aguda de nuestro centro.
01-12-2011
616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
Aorta -- Cirurgia
Aneurismes dissecants
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
92 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_PermanyerBoada.pdf 563.4 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem