Avaluació de la qualitat de vida dels pacients amb tumor vesical sotmesos a tractament amb BCG o Mitomicina endovesical
Valverde Vilamala, Ivanna
Gelabert Mas, Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Ibarz Servio, Luis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 51 p.
Resum: El tumor vesical superficial és la neoplàsia més comuna de l'aparell genitourinari. El tractament d'elecció és la RTU vesical, però moltes vegades precisa d'adjuvància posterior, com les instil·lacions de BCG o Mitomicina C endovesicals. Aquests tractaments no estan exempts d'efectes adversos, que poden afectar la qualitat de vida dels pacients als quals se'ls administra. La qualitat de vida relacionada amb la salut és una eina important per valorar l'impacte que tenen alguns procediments terapèutics. Mitjançant qüestionaris de salut es pretén avaluar-ho. S'ha intentat crear un qüestionari que pugui utilitzar-se en la pràctica diària pels pacients que reben tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia endovesical.
Resum: El tumor vesical superficial es la neoplasia más común del aparato genitourinario. El tratamiento de elección es la RTU vesical, pero muchas veces precisa de adyuvancia posterior, como las instilaciones de BCG o Mitomicina C endovesicales. Estos tratamientos no están exentos de efectos adversos, que pueden afectar a la calidad de vida de los pacientes a los que se les administra. La calidad de vida relacionada con la salud es una herramienta importante para valorar el impacto que tienen algunos procedimientos terapéuticos. Mediante cuestionarios de salud se pretende evaluarlo. Se ha intentado crear un cuestionario que pueda utilizarse en la práctica diaria para los pacientes que reciben tratamiento con quimioterapia o inmunoterapia endovesical.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Bufeta ; Càncer ; Tractament ; Quimioteràpia ; Immunoteràpia ; Pacients ; Avaluació ; Satisfacció



51 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-12-05, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir