Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/172429

Estudio descriptivo de los síntomas no motores de la enfermedad de Parkinson en una muestra del área 10 de salud de la Comunidad Valenciana.
Alcantud Bertolin, Alberto
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Grau Veciana, Josep Maria; Gonzalez Masegosa
Els símptomes no motors de la malaltia de Parkinson no són correctament identificats en el dia a dia a pesar de la seva gran importància. Hem realitzat un estudi descriptiu utilitzant el NMSQuest, trobant que en la nostra mostra la prevalencia dels símptomes no motors és major a la publicada per altres autors, i reproduïnt els resultats previs. També hem estudiat la seva relació amb la LEDD, el cost mensual del tractament farmacològic, i l’UPDRS. A més hem trobat una correlació linial forta estadísticament significativa entre la prevalencia dels símptomes no motors i les puntuacions en l’escala HADS.
Los síntomas no motores de la enfermedad de Parkinson no son correctamente identificados en el día a día pese a su gran importancia. Hemos realizado un estudio descriptivo utilizando el NMSQuest, hallando que en nuestra muestra la prevalencia de síntomas no motores es mayor a la publicada por otros autores, y reproduciendo los resultados previos. También hemos estudiado su relación con la LEDD, el coste mensual del tratamiento farmacológico, y el UPDRS. Además, hemos encontrado una correlación lineal fuerte estadísticamente significativa entre la prevalencia de síntomas no motores y las puntuaciones en la escala HADS
14-11-2011
616.8 - Neurologia. Neuropatologia. Sistema nerviós
Pàrkinson, Malaltia de
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
TR-AlcantudBertolin.pdf 1.337 MB PDF

Mostra el registre complet del document