Las nuevas generaciones zainichi : aproximación a las identidades de los coreanos en Japón
González Lario, Alejandro
Guarné, Blai, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Data: 2011
Resum: Este trabajo de investigación se plantea como una aproximación a la realidad identitaria de la población coreana inmigrada a Japón antes y durante la Guerra del Pacífico, prestando especial atención a las generaciones más jóvenes. Así pues, el presente estudio hace un recorrido por la historiografía zainichi desde su origen hasta el presente, analizando su posición como minoría dentro de la sociedad japonesa y la percepción que tiene la misma del colectivo coreano. A su vez, como objetivo principal, se analiza la situación identitaria actual de la minoría y los principales discursos que surgieron dentro de la comunidad zainichi durante la segunda mitad del siglo XX.
Resum: Aquest treball de recerca es planteja com una aproximació a la realitat identitària de la població coreana immigrada al Japó abans i durant la Guerra del Pacífic, tot fent especial atenció a les generacions més joves. Amb aquest propòsit, l'estudi fa un recorregut per la historiografia zainichi des del seu origen fins al present, analitzant la seva posició com a minoria dins de la societat japonesa i la pròpia auto-percepció del col·lectiu coreà. Com a objectiu principal, s'analitza la situació identitària actual de la minoria i els principals discursos sorgits dins de la comunitat zainichi durant la segona meitat del segle XX.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Recerca d'Àsia Oriental contemporània
Document: Treball final de grau
Matèria: Coreans ; Japó ; Relacions ètniques



98 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Traducció i Interpretació. TFM

 Registre creat el 2011-11-07, darrera modificació el 2023-02-24



   Favorit i Compartir