Evolución de la frecuencia de ingresos por infección cervical profunda
Villatoro Sologaistoa, Juan Carlos
León i Vintró, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 62 p.
Resum: La incidència de les infeccions cervicals profundes (ICP) va disminuir amb la introducció dels antibiòtics i la millora de la cura dental i de la cavitat oral. Es va realitzar una revisió retrospectiva i sistemàtica de tots els ingressos a la sala d'hospitalització d'adults d'Otorinolaringologia, i es van registrar tots els casos amb diagnòstic de ICP, entre gener 2003 i desembre 2010. Es va trobar un augment progressiu i significatiu de la freqüència anual d'ingressos amb aquest diagnòstic, especialment en els últims 4 anys. Aquest augment ha estat substancial, i no hi ha elements en aquest moment que puguin explicar-ho de forma definitiva.
Resum: La incidencia de las infecciones cervicales profundas (ICP) disminuyó con la introducción de los antibióticos y la mejora del cuidado dental y de la cavidad oral. Se realizó una revisión retrospectiva y sistemática de todos los ingresos a la sala de hospitalización de adultos de Otorrinolaringología, y se registraron todos los casos con diagnóstico de ICP, entre enero 2003 y diciembre 2010. Se encontró un aumento progresivo y significativo de la frecuencia anual de ingresos con este diagnóstico, especialmente en los últimos 4 años. Este aumento ha sido sustancial, y no hay elementos en este momento que puedan explicarlo de forma definitiva.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Vèrtebres cervicals ; Infeccions



62 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-11-07, darrera modificació el 2023-05-15



   Favorit i Compartir