Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/171853

Correlación entre los hallazgos anatomopatológicos y los hallazgos clínicos y de laboratorio en pacientes con arteritis de células gigantes
López Torres, Lisette Teresa
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; García Arumí, José
L’arteritis de cèl•lules gegantes (ACG) és una emergència mèdica i una causa comú de ceguesa en la nostra població major, la qual cosa converteix al oftalmòleg en el responsable del diagnòstic precoç i tractament oportú. Realitzem un estudi retrospectiu de 82 pacients amb sospita clínica de ACG, i es va observar la relació entre les troballes de la biòpsia d'artèria temporal (BAT) amb les troballes clíniques i de laboratori. Trobem que la BAT és poc sensible (50%) i altament específica (100%). 20 (40%) pacients van presentar compromís ocular. El símptoma clínic i el paràmetre de laboratori que es va relacionar amb BAT positiva van ser la claudicació mandibular (P=0,003) i la VSG (P= 0,006) respectivament.
La arteritis de células gigantes (ACG) es una causa común de ceguera, lo que convierte al oftalmólogo en responsable del diagnóstico precoz y tratamiento oportuno. Realizamos un estudio retrospectivo de 82 pacientes con sospecha de ACG, y observamos la relación entre los hallazgos de la biopsia de arteria temporal (BAT) con los hallazgos clínicos y de laboratorio. Encontramos que la BAT es poco sensible (50%) y altamente específica (100%). 20 (40%) pacientes presentaron compromiso ocular. El síntoma clínico y el parámetro de laboratorio que se relacionaron con BAT positiva fueron la claudicación mandibular (P=0,003) y la VSG (P= 0,006) respectivamente.
2011-11-04
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Arteritis de cèl·lules gegants -- Diagnòstic
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR_LopezTorres.pdf 1.430 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters