Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171819

Análisis de las formas clínicas de uveítis asociadas a esclerosis múltiple. Revisión retrospectiva de los casos atendidos en el servicio de oftalmología del Hospital Universitario Vall d`Hebron
Velázquez Villoria, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; García Arumí, José; Macià Badia, Carme
Objectiu: Analitzar les diferents formes clíniques d’uveïtis en pacients amb esclerosi múltiple (EM), el seu tractament i resultats. Mètode: Estudi retrospectiu de 18 pacients diagnosticats d’EM que van presentar episodis d’inflamació intraocular clínicament rellevants. Resultats: La forma clínica predominant va ser la uveïtis intermèdia (14 casos), seguida de la forma vasculítica (2 casos). El tractament mèdic va aconseguir una milloria global de 1’68 ± 1,47 línies de visió; mentre que la cirurgia va mostrar una milloria de 3,36 ± 2,46 línies de visió rere la facoemulsificació, i de 2,25 ± 0,56 línies de visió rere la vitrectomia. Conclusions: El tractament amb corticoides locals o sistèmics assoleix un adequat control de la majoria dels episodis d’inflamació intraocular. Els resultats de la cirurgia son molt satisfactoris en aquest grup de pacients, un cop controlats mèdicament els brots d’activitat inflamatòria intraocular.
Objetivo: Analizar las diferentes formas clínicas de uveítis en pacientes con esclerosis múltiple (EM), su tratamiento y resultados. Método: Estudio retrospectivo de 18 pacientes diagnosticados de EM que presentaron episodios de inflamación intraocular clínicamente relevantes. Resultados: la forma clínica predominante fue la uveítis intermedia (14 casos), seguida de la forma vasculítica (2 casos). El tratamiento médico consiguió una mejoría global de 1,68 ± 1,47 líneas de visión; mientras que la cirugía mostró una mejoría de 3,36 ± 2,46 líneas de visión tras la facoemulsificación, y de 2,25 ± 0,56 líneas de visión tras la vitrectomía. Conclusiones. El tratamiento con corticoides locales o sistémicos logra un adecuado control de la mayoría de los episodios de inflamación intraocular. Los resultados de la cirugía son muy satisfactorios en este grupo de pacientes, una vez controlados médicamente los brotes de actividad inflamatoria intraocular.
03-11-2011
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Uveïtis
Esclerosi múltiple
Ulls -- Malalties i defectes
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_VelazquezVilloria.pdf 7.125 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem