Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171776

Análisis de la expresión de las moléculas relacionadas con el complejo principal de histocompatibilidad de clase I y de NKG2D como respuesta al daño oxidativo del DNA en el cáncer urotelial de vejiga. Relación con las características clínico patológicas y supervivencia
Rijo Mora, Enrique Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Sitges i Serra, Toni; Lorente Garín, José Antonio
Es tracta d'un estudi retrospectiu de casos de 280 pacients diagnosticats de tumor vesical primari amb un seguiment mínim de 8 anys. S'ha construït un Tissue microarray i mitjançant mètodes semiquantitatius d’inmunohistoquímica es determinarà l'expressió de les molècules MICA (MHC class I chain-related gene A) i del seu receptor NKG2D (Natural-Killer group 2-member D) a nivell tissular, relacionant-lo amb variables anatomopatològiques segons els grups de risc, hàbit tabàquic i sexe. Finalment valorarem l'expressió de MICA/NKG2D com a factor independent de recidiva / progressió tumoral. En la literatura només existeixen 2 treballs que relacionin MICA amb el càncer vesical.
Se trata de un estudio retrospectivo de casos de 280 pacientes diagnosticados de tumor vesical primario con un seguimiento mínimo de 8 años. Se ha construido un Tissue microarray y mediante métodos semicuantitativos de inmunohistoquímica se determinará la expresión de las moléculas MICA (MHC class I chain-related gene A) y de su receptor NKG2D (Natural-Killer group 2-member D) a nivel tisular, relacionándolo con variables anatomopatológicas según los grupos de riesgo, hábito tabáquico y sexo. Finalmente valoraremos la expresión de MICA/NKG2D como factor independiente de recidiva/progresión tumoral. En la literatura sólo existen 2 trabajos que relacionen MICA con el cáncer vesical.
02-11-2011
616.6 - Patologia del sistema genitourinari
Bufeta -- Càncer -- Aspectes genètics
Bufeta -- Càncer -- Aspectes moleculars
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_RijoMora.pdf 3.858 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem