Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171745

Incidencia de delirium en una unidad de cuidados críticos postquirúrgicos
Martínez Gimeno, Laura
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Moret Ruiz, Enrique; Oller Sales, Benjamín
El deliri és un trastorn neuropsiquiàtric que poden patir els pacients greus a les unitats de cures intensives. La seva aparició s’associa amb un augment de la morbimortalitat. La seva incidència varia entre el 20-80% segons els mètodes diagnòstics i la situació clínica del pacient. L’objectiu principal del estudi fou avaluar la incidència de delirium en la Unitat de Reanimació de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol mitjançant el test ICDSC i associar el delirium amb la edat, severitat del pacient, urgència de la cirurgia, especialitat quirúrgica i opinió del equip d‘infermeria sobre el test. Durant 3 mesos es van incloure 50 pacients que van ser avaluats amb el ICDSC dues vegades al dia, durant 5 dies. La incidència de delirium a la unitat fou del 18%. Es va trobar una associació estadísticament significativa entre delirium i la edat i el APACHE II score al ingrés. És recomanable monitoritzar diàriament el delirium i tractar-lo com a un signe vital més. El test ICDSC és un test senzill i fàcil que ens ajuda a no infravalorar el delirium del pacient crític.
El delirium es un trastorno neuropsiquiátrico que suelen padecer los pacientes graves en unidades de cuidados intensivos. Su aparición se asocia a un aumento de la morbimortalidad. Su incidencia varía entre el 20-80% según los métodos diagnósticos y la situación clínica del paciente. El objetivo principal del estudio fue evaluar la incidencia de delirium en la Unidad de Reanimación del Hospital Universitari Germans Trias i Pujol utilizando el test ICDSC y asociar el delirium con la edad, gravedad del paciente, urgencia de la cirugía, especialidad quirúrgica y analizar la opinión de enfermería sobre dicho test. Durante 3 meses se incluyeron 50 pacientes que fueron evaluados con el ICDSC dos veces al día, durante 5 días. La incidencia de delirium en nuestra unidad fue del 18%. Se encontró una asociación estadísticamente significativa entre delirium y la edad y el APACHE II score al ingreso. Es recomendable monitorizar diariamente el delirium y tratarlo como un signo vital más. El test ICDSC es un herramienta diagnóstica sencilla y fácil que ayuda a no infravalorar el delirium del paciente crítico.
31-10-2011
616.89 - Psiquiatria. Psicopatologia
Deliri
Cirurgia -- Complicacions
Malalts en estat crític
Medicina intensiva
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_MartinezGimeno.pdf 1.911 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem