Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171666

Estudio de los factores mitocondriales y ambientales que contribuyen a la sordera por cisplatino
Graterol Torres, Domingo
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; García Arumí, Ana María; Perelló Scherdel, E. (Enrique)
L'ototoxicitat per cisplatí es presenta fins en un 70% dels pacients i pogués estar relacionada amb els haplogrups de l'ADN mitocondrial de cada individu. Material i Mètode: es va determinar el haplogrup de 26 pacients tractats amb cisplatí i es va realitzar un seguiment audiomètric durant el tractament. Resultats: 61,5% va presentar pèrdua auditiva significativa. Haplogrups: 16 pertanyents al grup HV, 6 al UK, 3 al WIX i 1 al JT. No es va trobar relació entre la pèrdua auditiva i els haplogrups de l'ADN mitocondrial. Conclusió: L'ototoxicitat per cisplastí no guarda relació amb els haplogrups de l'ADN mitocondrial.
La ototoxicidad por cisplatino se presenta hasta en un 70% de los pacientes y pudiera estar relacionada con los haplogrupos del ADN mitocondrial de cada individuo. Material y Método: se determinó el haplogrupo de 26 pacientes tratados con cisplatino y se realizó un seguimiento audiométrico durante el tratamiento. Resultados: 61,5 % presentó pérdida auditiva significativa. Haplogrupos: 16 pertenecientes al grupo HV, 6 al UK, 3 al WIX y 1 al JT. No se encontró relación entre la pérdida auditiva y los haplogrupos del ADN mitocondrial. Conclusión: La ototoxicidad por cisplastino no guarda relación con los haplogrupos del ADN mitocondrial.
27-10-2011
616.2 - Patologia de l'aparell respiratori
Cisplatí -- Efectes secundaris
ADN mitocondrial
Sordesa
Medicaments antineoplàstics -- Efectes secundaris
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_GraterolTorres.pdf 1.766 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem