Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171665

Utilización de fibroscopio con canal de biopsia bajo anestesia tópica para biopsias de lesiones laríngeas oncológicas
Samarà Piñol, Laura
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Perelló Scherdel, E. (Enrique); Nogués Orpi, Julio; Maños Pujol, Manuel
Treball prospectiu experimental de pacients a estudi per possible lesió tumoral en l’àrea de cap i coll. Realitzarem biòpsies de les lesions mitjançant una tècnica que anomenem Fibro-Laringo Biòpsia (FLB) sota anestesia tòpica i sedació, consistent en biopsiar-les mitjançant un fibroscopi amb canal de treball que permet visualitzar tota la regió naso-faringo-laríngia. Ho compararem amb un grup de pacients ja biopsiats durant l’any 2010 amb la tècnica de Micro-laringo biòpsia (MLB) sota anestesia general. Volem valorar si la FLB és una tècnica tan útil pel diagnòstic i /o estadiatge de tumors com ho és, actualment en el nostre servei, la MLB.
Trabajo prospectivo experimental de pacientes en estudio por posible lesión tumoral del área de cabeza y cuello. Realizaremos biopsias de las lesiones mediante una técnica que llamamos Fibro-laringo Biopsia (FLB) bajo anestesia tópica y sedación, que consiste en biopsiarlas mediante un fibroscopio con canal de trabajo que permite visualizar toda la región naso-faringo-laríngea. Lo compararemos con un grupo de pacientes ya biopsiados durante el año 2010 con la técnica de Micro-laringo biopsia (MLB) bajo anestesia general. Queremos valorar si la FLB es una técnica tan útil para el diagnóstico y el estadiaje de tumores como lo es, actualmente en nuestro servicio, la MLB.
27-10-2011
616.2 - Patologia de l'aparell respiratori
Laringoscòpia
Laringe -- Càncer -- Diagnòstic
Laringe -- Biòpsia
Endoscòpia
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_SamaraPiñol.pdf 298.1 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem