Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171438

Estudio prospectivo de eficacia y seguridad de pegaptanib sodio en el tratamiento primario del edema macular secundario a trombosis venosa de la retina
Garcia Vilaró, Marta; Bassaganyas Vilarrasa, Francisca
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; García Arumí, José; Buil Calvo, José Antonio
Objectiu:Avaluar l’eficàcia i seguretat de pegaptanib de sodi en el tractament de l’edema macular secundari a obstrucció venosa de la retina (OVR). Mètode: Estudi prospectiu de 16 pacients amb edema macular secundari a OVR tractats mitjançant injeccions intravítrees de pegaptanib de sodi 1mg (0’05ml) a demanda amb un període de seguiment mínim de 6 mesos. Resultat: Millora significativa de l’agudesa visual i del perfil foveal en els nostres pacients. No alarmes de seguretat noves. Conclusions: Pegaptanib de sodi sembla proporcionar beneficis anatòmics i funcionals en el tractament de l’edema macular secundari a trombosis venosa de la retina.
Objetivo: Evaluar la eficacia y seguridad de pegaptanib de sodio en el tratamiento del edema macular secundario a obstrucción venosa de la retina (OVR).Método: Estudio prospectivo de 16 pacientes con edema macular secundario a OVR tratados mediante inyecciones intravítreas de pegaptanib de sodio 1 mg (0’05ml) a demanda con un período de seguimiento mínimo de 6 meses. Resultado: Mejoría significativa de la agudeza visual y del perfil foveal en nuestros pacientes. No alarmas de seguridad nuevas.Conclusiones: Pegaptanib de sodio parece proporcionar beneficios anatómicos y funcionales en el tratamiento del edema macular secundario a trombosis venosa de la retina.
26-10-2011
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Màcula lútia -- Malalties -- Tractament
Degeneració retinal -- Tractament
Degeneració macular -- Tractament
Retina -- Malalties -- Tractament
Retina -- Vasos sanguinis -- Malalties
Neovascularització -- Inhibidors
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_GarciaVilaro.pdf 173.7 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem