Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171434

Las complicaciones biliares en el trasplante hepático de donante vivo no afectan a los resultados a largo plazo
Sánchez Cabús, Santiago
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Grande Posa, Luis; García-Valdecasas Salgado, Juan Carlos
El transplantament hepàtic de donant viu comporta un alt índex de complicacions biliars. El nostre objectiu és avaluar-les, així com els resultats a llarg termini. Es van analitzar 70 casos retrospectivament. 39 de 70 pacients van presentar algun tipus de complicació biliar. Entre ells, 29 van presentar una fuga, 10 una estenosi i 14 ambdues. La probabilitat de presentar una estenosi fou major en els pacients amb fuga biliar prèvia (58% vs. 29,5% als 5 anys p=0,05). Un 70,8% es solucionaren mitjançant radiología intervencionista. No hi van haver diferències de supervivencia amb o sense complicacions de la via biliar.
El trasplante hepático de donante vivo conlleva un alto índice de complicaciones biliares. Nuestro objetivo es evaluarlas, así como los resultados a largo plazo. Se analizaron 70 casos retrospectivamente. 39 de 70 pacientes presentaron algún tipo de complicación biliar. De ellos, 29 presentaron una fuga, 10 una estenosis y 14 ambas. La probabilidad de presentar estenosis fue mayor en los pacientes con fuga biliar previa (58% vs. 29,5% a 5 años p=0,05). Un 70,8% se solucionaron mediante radiología intervencionista. No hubo diferencias de supervivencia con o sin complicaciones de la vía biliar.
26-10-2011
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Fetge -- Trasplantació -- Complicacions
Fetge -- Cirurgia
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_SanchezCabus.pdf 714.5 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem