La integració de les energies renovables en un model energètic sostenible
Coll Mir, Jaume
Boada, Martí 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Ramos Martín, Jesús, tut.
Rieradevall, Joan, tut.
Sánchez Cabeza, Joan Albert, tut.
Duch Cortinas, Jordi, tut.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2011
Descripció: 94 p.
Resum: La sostenibilitat del model energètic de Catalunya es veu condicionada per aspectes com la dependència energètica, la seguretat de subministrament, l'eficiència energètica, els impactes ambientals i la demanda creixent. D'altra banda, la incorporació d'energia renovable en el mix energètic implica una major autonomia energètica, seguretat de subministrament a llarg termini, i eficiència energètica, així com un menor impacte ambiental. Tanmateix, la contribució en el sistema elèctric d'un volum ja important i creixent d'energia renovable requereix una complexa tasca d'integració a nivell tècnic i econòmic. Per aconseguir-ho, és necessari desenvolupar una regulació estable que complementi el procés de liberalització del sector amb l'objectiu d'acomodar la generació renovable en un model energètic sostenible. La (in)formació i participació de la demanda es presenta com una condició clau per engegar el camí cap a una nova cultura energètica.
Resum: La sostenibilidad del modelo energético de Cataluña se ve condicionada por aspectos como la dependencia energética, la seguridad de suministro, la eficiencia energética, los impactos ambientales y la demanda creciente. Por otro lado, la incorporación de energía renovable en el mix energético implica una mayor autonomía energética, seguridad de suministro a largo plazo y eficiencia energética, así como un menor impacto ambiental. Sin embargo, la contribución en el sistema eléctrico de un volumen ya importante y creciente de energía renovable requiere una compleja tarea de integración a nivel técnico y económico. Para conseguirlo, es necesario desarrollar una regulación estable que complemente el proceso de liberalización del sector con el objetivo de acomodar la generación renovable en un modelo energético sostenible. La (in)formación y participación de la demanda se presenta como una condición clave para empezar el camino hacia una nueva cultura energética.
Resum: The sustainability of the energy model of Catalonia is conditioned by aspects such as energy dependence, security of supply, energy efficiency, environmental impacts and the increasing demand. On the other hand, the incorporation of renewable energy in the energy mix means greater energy independence, long-term security of supply and energy efficiency as well as less environmental impact. However, the contribution to the electrical system of a large and growing volume of renewable energy requires a complex integration task in technical and economic fields. To achieve this, it is necessary to develop a stable regulation to complement the liberalization of the sector in order to accommodate renewable generation in a sustainable energy model. The information and participation of demand is presented as a key condition for beginning the path toward a new energy culture.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Fonts d'energia renovables ; Catalunya ; Energia ; Energia elèctrica ; Desenvolupament sostenible



Annex
43 p, 5.7 MB

Resum
11 p, 169.2 KB

Projecte
94 p, 2.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-10-10, darrera modificació el 2022-08-27



   Favorit i Compartir