Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/16107

Ramaderia extensiva com a eina de prevenció d'incendis i gestió del paisatge a Matadepera (Vallès Occidental)
Ganadería extensiva como herramienta de prevención de incendios i gestión del paisaje en Matadepera (Vallès Occidental);
Livestock farming as a tool of fire prevention and landscape management in Matadepera (Vallès Occidental)
Màdico Brugueras, Pol
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Plaixats i Boixadera, Josefina; Otero i Armengol, Iago
Aquest es un estudi de la contribució d’un ramat mixt d’oví i cabrum a la gestió de les masses forestals per a la prevenció d’incendis al municipi de Matadepera. L’avaluació de l’acció del ramat s’ha efectuat mitjançant un estudi integrat a traves del coneixement local i l’estudi ecològic de les zones pasturades. La ramaderia extensiva i especialment els ramats d’ovelles i cabres han contribuït durant segles a la neteja del sotabosc mitjançant l’aprofitament productiu d’aquestes zones, per tant no es quelcom nou, sinó un reconeixement als serveis ecològics no productius de la ramaderia extensiva i com aquesta es eficaç en la prevenció d’incendis forestals.
Este documento se basa en el estudio de la contribución que aporta un rebaño mixto formado por ganado ovino y caprino en la gestión de las masas forestales y, de este modo, ayudar a prevenir los incendios en el municipio de Matadepera. La evaluación del rebaño se efectuó mediante un estudio integrado: a través del conocimiento local y del estudio ecológico de las zonas pastadas. La ganadería extensiva y, especialmente los rebaños de ovejas y de cabras, han contribuido durante siglos en la limpieza del sotobosque mediante el aprovechamiento productivo de estas zonas; por lo tanto, no es nada nuevo, solo un reconocimiento a los servicios ecológicos no productivos de la ganadería y la demostración que ésta es eficaz en la prevención de incendios.
This study focuses on the contribution that a flock with some goats mixed provides to the management of the forest masses and, in this way, it can help to prevent fires in the town of Matadepera. The flock’s evaluation has been done through an integrated research containing: local knowledge and an ecological study of the grazed zones. The extensive livestock farming and, particularly flocks and herd, contributed to the cleaning of the undergrowth through the productive use of those zones; therefore, there is not anything new on this activity, it is just a recognition of the non-productive ecological services of the livestock farming and the proof that it is effective to prevent fires.
02-2009
504 - Ciències del medi ambient
Ramaderia -- Matadepera (Catalunya)
Ecologia forestal -– Matadepera (Catalunya)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format Descripció
PFC Pol Madico Brugueras_resum.pdf 590.3 KB PDF Resum del projecte
PFC Pol Madico Brugueras.pdf 9.798 MB PDF Projecte

Mostra el registre complet del document