Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/15788

Modernització d'un equip de DTA per a mesures d'estabilitat tèrmica de polímers
Pérez Garcia, Felipe
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Suriñach, Santiago (Suriñach Cornet); Solsona Mateos, Pau
L’objectiu del projecte ha estat modernitzar un equip d’anàlisi tèrmica diferencial (DTA) realitzant un programa informàtic mitjançant Labview per programar un controlador PID Eurotherm model 3216 d'un forn NETZSCH 6.231.0 i adquisició de dades mitjançant targeta NI-9211. S’ha comprovat que el programa informàtic funciona correctament realitzant assaigs d'anàlisi tèrmic diferencial d'alguns polímers. El programa i cada un dels equips s’han implementat en el laboratori, s’ha calibrat el sistema i s’han realitzat diversos assaigs experimentals comprovant el seu correcte funcionament. S’han repetit els assaigs per comprovar la reproducibilitat i s’han comparat els resultats amb gràfics realitzats amb altres equips comprovant la correlació dels resultats obtinguts. Es fa constar que no és objectiu d’aquest projecte optimitzar la senyal ni l’estudi de propietats de les mostres assajades sinó comprovar el correcte funcionament del programa informàtic creat per controlar el forn i adquirir dades.
Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
02-2009
620 - Assaig de materials. Materials comercials. Economia de l'energia
Química analítica -- Aparells i instruments
Anàlisi tèrmica diferencial
Controladors PID
Polímers -- Anàlisi
LabVIEW
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PFC Felipe Perez Garcia.pdf 7.350 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem