La utilización de los recursos actualmente existentes en Internet para la enseñanza de Ingeniería de Materiales
Marín Ferrer, Pedro
Suriñach, Santiago, (Suriñach Cornet), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 88 p.
Resum: El presente trabajo describe la planificación y posterior puesta en marcha de distintos mecanismos para la realización de prácticas de simulación con ordenador a modo de asignatura virtual. Los contenidos pertenecen a distintas áreas de conocimiento del plan de estudios relativo a la Ingeniería de Materiales. Primeramente se hace un análisis de las causas que motivaron la realización del mismo, así como de las posibilidades y necesidad de utilización de los Laboratorios Virtuales en la enseñanza contemporánea. Posteriormente se presenta el sistema desarrollado, sus características y posibilidades de utilización. El objetivo del trabajo es doble: por un lado, crear una base de datos interactiva de consulta con la finalidad de que el alumno pueda asentar conceptos clave necesarios para cursar la titulación con éxito; por otro, crear un servidor de prácticas de simulación por computador haciendo uso de la World Wide Web y que permita a los alumnos acceder a las prácticas de forma remota, con las múltiples ventajas, tanto educativas como económicas, que ello supondría.
Resum: Aquest treball descriu la planificació i posterior posada en funcionament de diferents mecanismes per a la realització de pràctiques de simulació amb ordinador com a assignatura virtual. Els continguts pertanyen a diverses àrees de coneixement del pla d'estudis relatiu a l'Enginyeria de Materials. Primerament es fa una anàlisi de les causes que van motivar la realització d'aquest, així com de les possibilitats i necessitats d'ús dels Laboratoris Virtuals en l'ensenyament actual. Posteriorment es presenta el sistema desenvolupat, les seves característiques i possibilitats d'utilització. L'objectiu del treball és doble: per una banda, crear una base de dades interactiva de consulta amb la finalitat de que l'alumne pugui assimilar conceptes clau necessaris per a cursar la titulació amb èxit; d'altra, crear un servidor de pràctiques de simulació per ordinador usant la World Wide Web, que faci possible als alumnes accedir a les pràctiques de forma remota, amb els avantatges, tant educatius como econòmics, que implicaria.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciència de Materials [5600169]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Materials
Document: Treball final de grau
Matèria: Ciència dels materials ; Ensenyament ; Simulació per ordinador



88 p, 3.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir