Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/152082

Seguiment de la tortuga mediterrània (Testudo hermanni spp. hermanni) a Catalunya: història, hàbitat, cria i introducció (el cas del Parc del Garraf)
Seguiment de la tortuga mediterrània a Catalunya: el cas del Parc del Garraf;
Seguimiento de la tortuga mediterránea (Testudo hermanni spp. hermanni) en Cataluña: historia, hábitat, cría y reintroducción (el caso del Parque del Garraf);
Monitoring of the Mediterranean tortoise (Testudo hermanni hermanni) in Catalonia: history, habitat, breeding and introduction (Garraf Park Case)
Testudo (Grup de recerca); Paniagua Salazar, Raul; Pou Bolibar, Francisco; Ramoneda Paniagua, Alex
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Duch Cortinas, Jordi; Rieradevall, Joan; Sánchez Cabeza, Joan Albert; Boada, Martí, 1949-;
El present projecte pretén donar una visió de la situació actual de la tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni) a Catalunya, incloent un estudi més exhaustiu del cas del Garraf. Aquesta subespècie, que segons el registre fòssil es present a Catalunya des del neolític, troba actualment espais com la Serra del Montsant, l’Albera, el delta de l’Ebre o el Massís de Garraf, hàbitats potencials per al seu desenvolupament. En el cas del Garraf, dels resultats obtinguts, cal destacar l’alt grau de desconeixença que els visitants del Parc tenen sobre la tortuga mediterrània, i es per això, que cal portar a terme un programa d’educació ambiental, amb efectes també de reduir el número d’espolis d’exemplars, que s’estima en 4 exemplars a l’any. Altres factors com els incendis o les depredacions també són factors importants en el declivi de les poblacions.
El presente proyecto pretende dar una visión de la situación actual de la tortuga mediterránea (Testudo hermanni hermanni) en Cataluña, incluyendo con especial atención un estudio del caso del Garraf. Esta subespecie, que según el registro fósil es presente en Cataluña desde el neolítico, encuentra actualmente espacios como la Sierra del Montsant, la Albera, el delta del Ebro o el Macizo del Garraf, hábitats potenciales para su desarrollo. En el caso del Garraf, de los resultados obtenidos, se debe destacar el alto grado de desconocimiento que los visitantes del Parque tienen sobre la tortuga mediterránea, y es por esto, que se debe llevar a cabo un programa de educación ambiental, con efectos también de reducir el número de expolios de ejemplares, que se estima en 4 ejemplares al año. Otros factores como los incendios o las depredaciones también son factores importantes en el declive de las poblaciones.
This project provides an overview about the current situation in Catalonia of Mediterranean tortoises (Testudo hermanni hermanni) , including a more exhaustive study of Garraf Park. This subspecies, which according to the fossil record is present in Catalonia since the Neolithic age, is found, nowadays, in places like Serra de Montsant, Albera, the Ebro Delta and the Garraf Park, optimal habitats for its development. In Garraf case, from the results obtained, it should be noted the high degree of ignorance that park visitors have about Mediterranean tortoise, and this is why it is required to carry out an environmental education program, also to reduce the number of stolen specimens, which is estimated to be 4 per year. Other factors such as fires or depredations are also important issues in its population decline.
02-2011
502 - Natura. Estudi, conservació i protecció de la natura
Testudo hermanni -- Catalunya
Parc Natural del Garraf
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_Testudo_resum.pdf 196.4 KB PDF Resum
PFC_Testudo.pdf 4.067 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem