Proyecto ecoturístico integrado en la Reserva Natural El Tisey - La Estanzuela
Natoura SL (Grup de recerca)
Boada, Martí 1949- (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Cornide Rivas, José
Pou Ametller, Mireia
Solé Ruiz, Laura
Suari Andreu, Laura
Lanuza, Leana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
Centro Universitario Región del Norte (Nicaragua)

Data: 2008
Descripció: 118 p.
Resum: El presente proyecto realizado en la Reserva Natural El Tisey-La Estanzuela en la República de Nicaragua pretende mejorar la situación de dicha Reserva como destino ecoturístico. Mediante una descripción exhaustiva del área y una valoración de los recursos y servicios turísticos, se ha planteado la problemática para el desarrollo del ecoturismo. Según la OMT, el ecoturismo es un tipo de turismo sostenible que se realiza en espacios naturales protegidos para conocer la flora y fauna características. Debe satisfacer las necesidades de los turistas y de los autóctonos, al mismo tiempo que protege y mejora las oportunidades de futuro y se respeta la integridad cultural, los procesos ecológicos, la diversidad biológica y los sistemas de apoyo a la vida. En base a ésto y a los resultados obtenidos tanto de la valoración de los servicios y recursos como del análisis DAFO, se han propuesto un conjunto de mejoras y se ha realizado un plan de actuación, que se trata de la elaboración de cuatro itinerarios así como de trípticos informativos, que de llevarse a cabo, mejorarían las condiciones turísticas y de seguro que aumentaría la afluencia de turistas.
Resum: El present projecte realitzat en la Reserva Natural El Tisey-La Estanzuela a la República de Nicaragua pretén millorar la situació d'aquesta Reserva com a destí ecoturístic. Mitjançant una descripció exhaustiva de l'àrea y una valoració dels recursos i serveis turístics, s'ha plantejat la problemàtica per al desenvolupament de l'ecoturisme. Segons la OMT, l'ecoturisme és un tipus de turisme sostenible que es realitza en espais naturals protegits per a conèixer la flora i la fauna característiques. Ha de satisfer les necessitats dels turistes i dels autòctons, alhora que protegeix i millora les oportunitats de futur i es respecta la integritat cultural, els processos ecològics, la diversitat biològica i els sistemes de suport a la vida. En base a això i als resultats obtinguts tant de la valoració dels serveis i recursos com de l'anàlisi DAFO, s'han proposat un conjunt de millores i s'ha realitzat un pla d'actuació, que es tracte de l'elaboració de quatre itineraris així com de tríptics informatius, que si es duguessin a terme, millorarien les condicions turístiques i augmentarien l'afluència de turistes.
Resum: The present project realized in the Natural Reserve El Tisey-La Estanzuela in the Republic of Nicaragua tries to improve the situation of the Reserve as an ecoturistic destination. Through an exhaustive description of the area and a valuation of the resources and tourist services the problematic of the development of the ecotourism has been described. According to the OMT, ecotourism is a type of sustainable tourism that is realized in natural protected areas to know the typical flora and fauna. It must satisfy the needs of the tourists and of the autochthonous ones, at the same time as it protects and improves the opportunities of future and it respects the cultural integrity, the ecological processes, the biological diversity and the systems of support to the life. On the basis of this and of the results obtained with the valuation of the services and resources, as of the analysis DAFO, it has been proposed a set of improvements and it has been realized an action plan, which treats itself about the elaboration of four itineraries as well as of informative triptychs, that if they were carried out, they would improve the tourist conditions, so the tourists' abundance would increase too.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Ecoturisme ; Nicaragua ; Àrees naturals



96 p, 3.3 MB

10 p, 50.0 KB

2 p, 630.6 KB

2 p, 788.7 KB

2 p, 851.4 KB

2 p, 834.9 KB

2 p, 591.0 KB

118 p, 770.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir