Diseño de instalaciones logísticas a través de la simulación
Martín Mancera, Cristina
Guimarans Serrano, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 52 p.
Resum: En una época como la actual en la que la continua apertura del mercado obliga a ser competitivos frente a nuevas empresas que se adaptan a los gustos y necesidades de los clientes, la empresa de bolígrafos realiza la gestión de su almacén de la misma forma que en sus inicios, hace ya 45 años. Por este motivo, se hace necesaria una adaptación de los sistemas actuales para responder a las características del mercado. Para alcanzar este objetivo se empleará la técnica de simulación por ordenador para evaluar las estrategias de mejora sin perturbar el funcionamiento del sistema existente, además de evaluar hipótesis sobre cómo y por qué aparecen ciertos fenómenos en el sistema.
Resum: En una època com l'actual en què la contínua obertura del mercat obliga a ésser competitius enfront a noves empreses que s'adapten als gustos i necessitats dels clients, l'empresa de bolígrafs realitza la gestió del seu magatzem de la mateixa forma que en els seus inicis, fa 45 anys. Per aquest motiu, es fa necessària una adaptació dels sistemes actuals per a respondre a les característiques del mercat. Per a arribar a aquest objectiu s'emprarà la tècnica de simulació per ordinador per a avaluar les estratègies de millora sense pertorbar el funcionament del sistema existent, a més d'avaluar hipòtesis sobre com i per què apareixen certs fenòmens en el sistema.
Resum: Nowadays, in a context of open markets, companies are forced to improve their competitiveness to meet customers' demands and needs. Pens manufacturer company manages its warehouse in the same way they did 45 years ago, when they got into the market. Therefore, an adaptation process is compulsory to respond to market's current characteristics. In order to achieve this goal, computer simulation techniques are used to evaluate different strategies while the real system is not perturbed. Moreover, this process allows studying cause and effect hypothesis on phenomena observed in the system.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Magatzems ; Mètodes de simulació ; Organització ; Automatització ; Direcció i administració



52 p, 1010.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir