Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/13273

La percepción del acento léxico en italiano y en español como lenguas extranjeras
Alfano, Iolanda
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres; Llisterri, Joaquim; Savy, Renata
En este trabajo se presentan dos experimentos sobre la percepción del acento léxico en español y en italiano como lenguas extranjeras, considerando, en ambos casos, tres grupos de sujetos con diferente nivel de conocimiento de la LE. Nuestra investigación sugiere que las semejanzas estructurales entre el español y el italiano no implican necesariamente el mismo comportamiento de las dos lenguas, ni en el nivel acústico ni en el perceptivo. Los datos experimentales ponen de relieve que no se emplean las estrategias perceptivas propias de la L1, aunque tampoco se llegan a asumir completamente las de los nativos de la LE.
En aquest treball es presenten dos experiments sobre la percepció de l’accent lèxic en espanyol i en italià com a llengües estrangeres , tenint en compte, en tots dos casos, tres grups de subjectes amb un coneixement de la LE de diferent nivell. La nostra investigació suggereix que el fet que ambdues llengües s’assemblin estructuralment no implica necessàriament que tinguin el mateix comportament, ni en el nivell acústic ni en el perceptiu. Les dades experimentals mostren que no s’utilitzen les estratègies perceptives pròpies de la L1, tot i que no s’assumeixen del tot la del nadius de la LE.
2008
8 - Lingüística i literatura
Italià (Llengua) -- Fonètica
Castellà -- Fonètica
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Treball de recerca.pdf 588.6 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters