Cooperative strategies for imperfect CSI scenarios based on distributed Alamouti
Barceló Lladó, Marc
López Vicario, José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 120 p.
Resum: Les comunicacions cooperatives estan guanyant un gran interès en les comunicacions modernes degut a que permeten millorar la transmissió dʼinformació entre un emissor i un receptor utilitzant una sèrie de terminals situats entre ells. Aquest projecte és un estudi complet del sistemes cooperatius, analitzant el seu rendiment i comparant lʼús dʼun sol dʼaquests terminals amb lʼús del codi Alamouti, que utilitza dos terminals. Primer hi ha una introducció als sistemes cooperatius i a la teoria de la informació. Després hem estudiat un sistema cooperatiu amb la teoria de la informació com a base, en termes de probabilitat de fallada del sistema, i posteriorment lʼhem adaptat a un sistema cooperatiu real utilitzant una modulació QPSK, estudiant la seva probabilitat dʼerror de paquet. Finalment es proposen diversos protocols que permeten millorar el rendiment del sistema cooperatiu estudiat.
Resum: Las comunicaciones cooperativas están ganando mucho interés en las comunicaciones modernas debido a que permiten mejorar la transmisión de información entre un emisor y un receptor usando una serie de terminales intermedios. Este proyecto es un estudio completo de los sistemas cooperativos, analizando su rendimiento y comparando el uso de uno solo de estos terminales con el uso del código Alamouti, el cual usa dos terminales. Primero hay una introducción a los sistemas cooperativos y a la teoría de la información. Después hemos estudiado un sistema cooperativo con la teoría de la información como base, en términos de probabilidad de fallo del sistema, y posteriormente lo hemos adaptado a un sistema cooperativo real usando una modulación QPSK, estudiando su probabilidad de error de paquete. Finalmente se proponen varios protocolos que permiten mejorar el rendimiento del sistema cooperativo estudiado.
Resum: Cooperative communications are gaining much interest in modern communications because they allow to improve the information transmission between a source and a destination using various intermediate terminals. This project is a complete study of cooperative systems, analyzing its performance and comparing the use of a single terminal with the use of the Alamouti code, which uses two terminals. First, there is an introduction to cooperative systems and to information theory. Then we have studied a cooperative system using the information theory, in terms of outage probability, and subsequently we have adapted it to a real cooperative system using a QPSK modulation, studying its packet error probability. Finally several protocols are proposed to improve the performance of the studied cooperative system.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: Treball final de grau
Matèria: Comunicació sense fils, Sistemes de



Codi Matlab
83 p, 313.8 KB

Projecte
120 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir