Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/13151

Cooperative strategies for imperfect CSI scenarios based on distributed Alamouti
Barceló Lladó, Marc
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; López Vicario, José
Les comunicacions cooperatives estan guanyant un gran interès en les comunicacions modernes degut a que permeten millorar la transmissió dʼinformació entre un emissor i un receptor utilitzant una sèrie de terminals situats entre ells. Aquest projecte és un estudi complet del sistemes cooperatius, analitzant el seu rendiment i comparant lʼús dʼun sol dʼaquests terminals amb lʼús del codi Alamouti, que utilitza dos terminals. Primer hi ha una introducció als sistemes cooperatius i a la teoria de la informació. Després hem estudiat un sistema cooperatiu amb la teoria de la informació com a base, en termes de probabilitat de fallada del sistema, i posteriorment lʼhem adaptat a un sistema cooperatiu real utilitzant una modulació QPSK, estudiant la seva probabilitat dʼerror de paquet. Finalment es proposen diversos protocols que permeten millorar el rendiment del sistema cooperatiu estudiat.
Las comunicaciones cooperativas están ganando mucho interés en las comunicaciones modernas debido a que permiten mejorar la transmisión de información entre un emisor y un receptor usando una serie de terminales intermedios. Este proyecto es un estudio completo de los sistemas cooperativos, analizando su rendimiento y comparando el uso de uno solo de estos terminales con el uso del código Alamouti, el cual usa dos terminales. Primero hay una introducción a los sistemas cooperativos y a la teoría de la información. Después hemos estudiado un sistema cooperativo con la teoría de la información como base, en términos de probabilidad de fallo del sistema, y posteriormente lo hemos adaptado a un sistema cooperativo real usando una modulación QPSK, estudiando su probabilidad de error de paquete. Finalmente se proponen varios protocolos que permiten mejorar el rendimiento del sistema cooperativo estudiado.
Cooperative communications are gaining much interest in modern communications because they allow to improve the information transmission between a source and a destination using various intermediate terminals. This project is a complete study of cooperative systems, analyzing its performance and comparing the use of a single terminal with the use of the Alamouti code, which uses two terminals. First, there is an introduction to cooperative systems and to information theory. Then we have studied a cooperative system using the information theory, in terms of outage probability, and subsequently we have adapted it to a real cooperative system using a QPSK modulation, studying its packet error probability. Finally several protocols are proposed to improve the performance of the studied cooperative system.
09-2008
621.3 - Enginyeria elèctrica. Electrotècnia. Telecomunicacions
Comunicació sense fils, Sistemes de
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
Codi_Matlab_TFC_Marc_Barcelo_Llado.pdf 321.3 KB PDF Codi Matlab
TFC_Marc_Barcelo_Llado.pdf 2.631 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem