Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/12578

Estudi pilot del progrés de la restauració a les activitats extractives de Catalunya
Pitarch i Martí, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Alcañiz Baldellou, José Ma.;
L’objecte d’aquest estudi és determinar el ritme restaurador i caracteritzar la tipologia de les restauracions d’algunes activitats extractives de Catalunya. S’ha analitzat l’evolució dels treballs de restauració en una selecció d’activitats extractives de Catalunya i s’ha estimat la qualitat de les restauracions efectuades en base a la observació de la vegetació desenvolupada, el control de l’erosió i la integració paisatgística. Per dur a terme aquest estudi s’ha creat una base de dades en format de qüestionari, combinada amb un sistema d’informació geogràfica, que s’ha assajat en un treball de camp amb una mostra limitada d’activitats extractives. A partir de la interpretació dels resultats, es determina que actualment la gestió incorpora la necessitat de restaurar, però com a element subordinat a la producció. Això produeix una manca de planificació que incideix directament en la qualitat de les restauracions dutes a terme. La gestió de les pedreres encara ha de situar el concepte de restauració integrada com a eix central del desenvolupament i planificació de l’activitat extractiva.
El objetivo de este estudio es determinar el ritmo restaurador y caracterizar la tipologia de las restauraciones de algunas actividades extractivas de Cataluña. Se ha analizado la evolución de los trabajos de restauración en una selección de actividades extractivas de Cataluña i se ha estimado la calidad de las restauraciones efectuadas en base a la observación de la vegetación desarrollada, el control de la erosión y la integración paisajística. Para realizar este estudio se ha creado una base de datos en formato de cuestionario, combinada con un sistema de información geográfica, que se ha ensayado en un trabajo de campo en una muestra limitada de actividades extractivas. A partir de la interpretación de los resultados, se determina que actualmente la gestión incorpora la necesidad de restaurar, pero como elemento subordinado de la producción. Esto produce una falta de planificación que incide directamente en la calidad de las restauraciones realizadas. La gestión de las canteras aún debe situar el concepto de restauración integrada como eje central del desarrollo i planificación de la actividad extractiva.
The goal of this study is to determine the rhythm of restoration and characterize it's typology for some of the extractive activities of Catalonia. The evolutions of the restoration efforts of a selection of extractive activities of Catalonia have been analyzed and the quality of the restorations carried out has been valued based on the observations of fully grown vegetation, the erosion control and the landscape integration. To realize this study a database in questionnaire format was created and combined with a geographic information system, which was later tested in fieldwork with a limited sample of extractive activities. Based on the interpretation of the results, we are able to determine that nowadays the management incorporates the necessity to restore, but only as a subordinate element to the production. This produces a lack of planning that has a direct influence on the quality of the restorations carried out. The management of the quarries must still make the concept of integrated restoration the basis of the development and planning of the extractive activity.
Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
07-2008
504 - Ciències del medi ambient
Mines i recursos miners -- Aspectes ambientals -- Catalunya
Medi ambient -- Anàlisi d'impacte
Recuperació del paisatge
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC David Pitarch_resum.pdf 157.1 KB PDF Resum del projecte
PFC David Pitarch.pdf 1.546 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem