Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/115209

MR MAQ: algorisme de Read Mapping utilitzant la plataforma Hadoop
Protasio Ramírez, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria; Hernández Budé, Porfidio
L’èxit del Projecte Genoma Humà (PGH) l’any 2000 va fer de la “medicina personalitzada” una realitat més propera. Els descobriments del PGH han simplificat les tècniques de seqüenciació de tal manera que actualment qualsevol persona pot aconseguir la seva seqüència d’ADN complerta. La tecnologia de Read Mapping destaca en aquest tipus de tècniques i es caracteritza per manegar una gran quantitat de dades. Hadoop, el framework d’Apache per aplicacions intensives de dades sota el paradigma Map Reduce, resulta un aliat perfecte per aquest tipus de tecnologia i ha sigut l’opció escollida per a realitzar aquest projecte. Durant tot el treball es realitza l’estudi, l’anàlisi i les experimentacions necessàries per aconseguir un Algorisme Genètic innovador que utilitzi tot el potencial de Hadoop.
El éxito del Proyecto Genoma Humano (PGH) en el año 2.000 hizo de la “medicina personalizada” una relidad más cercana. Los descubrimientos del PGH han simplificado las técnicas de secuenciación de tal manera que actualmente cualquier persona puede conseguir su secuencia de ADN completa. La tecnología de Read Mapping destaca en este tipo de técnicas y se caracteriza por manejar una gran cantidad de datos. Hadoop, el Framework de Apache para aplicaciones intensivas de datos bajo el paradigma Map Reduce, resulta un aliado perfecto para este tipo de tecnología y ha sido la opción escogida para realizar este proyecto. A lo largo del trabajo se realiza el estudio, el análisis y las experimentaciones necesarias para conseguir un Algoritmo Genómico novedoso que utilice todo el potencial de Hadoop.
In the 2000th the Human Genome Project (PGH) was accomplished successfully and it made “personalized medicine” a closer reality. The PGH has simplified the sequencing techniques in a high way so nowadays anyone can get his full ADN sequence. Read Mapping technology is one of most important sequencing techniques and it is characterized to work with lots of data. Hadoop is the Framework of Apache for data intensive applications under Map Reduce paradigm and it becomes a perfect tool for this kind of technology. For this reason it has been selected for this project. Along this entire project we will realize the study, the analysis and the experimentations to get a new Genetic Algorithm with all Hadoop potential.
06-2010
004 - Informàtica
Genètica -- Processament de dades
Algorismes computacionals
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PFC_JoanProtasioRamirez.pdf 3.299 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem