dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica a l'Enginyeria |
dc.contributor |
Plans Llorca, Eduard |
dc.contributor.author |
Boza Macías, Marta |
dc.coverage.spatial |
east=1.7805308103561401; north=41.42323238995834; name=08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona, Espanya |
dc.date |
2008-06-06 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/5545 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria electrònica::Aspectes econòmics |
dc.subject |
Wine cellars -- Production control |
dc.subject |
Autòmat Programable |
dc.subject |
PLC |
dc.subject |
Control |
dc.subject |
Sensor Capacitiu |
dc.subject |
Transductor |
dc.subject |
Temperatura |
dc.subject |
Automatització |
dc.subject |
Humitat |
dc.subject |
Presència |
dc.subject |
Cellers -- Control de producció |
dc.title |
Estudi i millora d'una planta productora de cava |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
El present projecte té com a objectiu principal l’automatització d’una part del
procés productiu del cava. Concretament, la millora que es desitja realitzar
consisteix en la instal·lació d’un autòmat programable que controli l’emplenat i
buidat dels dipòsits d’emmagatzematge. Aquest control es realitzarà utilitzant
sensors capacitius, encarregats de controlar els nivells, tant alt com baix, dels
citats dipòsits.
A part de controlar en tot moment l’estat en que es troben les tines, el PLC
governarà les vàlvules i bombes peristàltiques empleades en el tràfec del vi.
Un altre dels motius que ha suscitat la realització d’aquest projecte ha estat la
realització d’un estudi de les condicions de temperatura i humitat dels cellers. Les
esmentades variables influeixen directament en el temps en que triga el cava a
realitzar la segona fermentació. L’enregistrament d’aquestes variables, durant un
llarg termini de temps, permetrà un posterior estudi que determinaria si, una valors
concrets de temperatura i humitat, són els ideals per a l’obtenció d’un producte
òptim.
Per finalitzar, un altra millora que es plantejarà serà la de l’enllumenat dels
cellers. Es pretén instal·lar detectors de presència que permetin encendre els llums
únicament en la zona on es detecti presència, evitant també que aquests puguin
romandre encesos quan no sigui necessari.
Una excessiva quantitat de llum pot afectar a la qualitat del cava. Alhora, es
reduiria notablement el consum elèctric. Així doncs, els detectors de presència
resoldrien dos problemes reals. |