Olympic Games as showcase
Harris, Sandra Ann
Centre d'Estudis Olímpics

Publicació: Centre d'Estudis Olímpics, UAB 1992
Descripció: 37 p.
Resum: In the 1992 Barcelona Olympic Games, besides the country-versus-country typical showdown in the backdrop of Olympics, and the economic and political impulses for the host city, there was a third factor complicating the celebration: rivalry between the Catalan hosts and the Spanish state. By guiding the development of and eventual Olympic projection of national identity, Catalan and Spanish politicians hoped to create a resounding rallying point around which they could unite disparate individuals. The text is made up of: an introduction, five paragraphs on the different political perspective, conclusions, a commentary on the tallying of score and a note section with bibliographical references.
Resum: En els jocs olímpics de Barcelona'92, a més de l'enfrontament país-contra-país típic en el context d'unes Olimpíades i dels impulsos econòmics i polítics per a la ciutat amfitriona, hi havia un tercer factor que complicava la celebració: la rivalitat entre els amfitrions catalans i l'estat espanyol. En dirigir el desenvolupament i la projecció olímpica eventual de la identitat nacional, els polítics catalans i espanyols esperaven crear el punt de la reunió al voltant del qual podrien unir a individus dispars. El text es compon de: una introducció, cinc paràgrafs sobre les diferents perspectives polítiques, unes conclusions, un comentari sobre l'enquadrament de resultats i un apartat de notes amb referències bibliogràfiques.
Resum: En los juegos olímpicos de Barcelona'92, además del enfrentamiento país-contra-país típico en el contexto de unas Olimpiadas y de los impulsos económicos y políticos para la ciudad anfitriona, había un tercer factor que complicaba la celebración: la rivalidad entre los anfitriones catalanes y el estado español. Al dirigir el desarrollo y la proyección olímpica eventual de la identidad nacional, los políticos catalanes y españoles esperaban crear el punto de la reunión alrededor del cual podrían unir a individuos dispares. El texto se compone de: una introducción, cinco párrafos sobre las distintas perspectivas políticas, unas conclusiones, un comentario sobre el encuadre de resultados y un apartado de notas con referencias bibliográficas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Centre d'Estudis Olímpics. Olimpisme i Esport: working papers del CEO-UAB
Col·lecció: Olimpisme i esport: working papers del CEO-UAB ; 13
Document: Working paper
Matèria: Jocs Olímpics 25ns : 1992 : Barcelona ; Aspectes polítics



37 p, 138.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Recerca de l’Esport (IRE) > Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2009-07-13, darrera modificació el 2022-07-17



   Favorit i Compartir