Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/10312

Olympic Games as showcase
Harris, Sandra Ann
Centre d'Estudis Olímpics
In the 1992 Barcelona Olympic Games, besides the country-versus-country typical showdown in the backdrop of Olympics, and the economic and political impulses for the host city, there was a third factor complicating the celebration: rivalry between the Catalan hosts and the Spanish state. By guiding the development of and eventual Olympic projection of national identity, Catalan and Spanish politicians hoped to create a resounding rallying point around which they could unite disparate individuals. The text is made up of: an introduction, five paragraphs on the different political perspective, conclusions, a commentary on the tallying of score and a note section with bibliographical references.
En els jocs olímpics de Barcelona'92, a més de l'enfrontament país-contra-país típic en el context d'unes Olimpíades i dels impulsos econòmics i polítics per a la ciutat amfitriona, hi havia un tercer factor que complicava la celebració: la rivalitat entre els amfitrions catalans i l'estat espanyol. En dirigir el desenvolupament i la projecció olímpica eventual de la identitat nacional, els polítics catalans i espanyols esperaven crear el punt de la reunió al voltant del qual podrien unir a individus dispars. El text es compon de: una introducció, cinc paràgrafs sobre les diferents perspectives polítiques, unes conclusions, un comentari sobre l'enquadrament de resultats i un apartat de notes amb referències bibliogràfiques.
En los juegos olímpicos de Barcelona’92, además del enfrentamiento país-contra-país típico en el contexto de unas Olimpiadas y de los impulsos económicos y políticos para la ciudad anfitriona, había un tercer factor que complicaba la celebración: la rivalidad entre los anfitriones catalanes y el estado español. Al dirigir el desarrollo y la proyección olímpica eventual de la identidad nacional, los políticos catalanes y españoles esperaban crear el punto de la reunión alrededor del cual podrían unir a individuos dispares. El texto se compone de: una introducción, cinco párrafos sobre las distintas perspectivas políticas, unas conclusiones, un comentario sobre el encuadre de resultados y un apartado de notas con referencias bibliográficas.
1992
79 - Diversions. Espectacles. Cinema. Teatre. Dansa. Jocs. Esports
Jocs Olímpics 25ns : 1992 : Barcelona -- Aspectes polítics
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
37 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Olímpics, UAB
Olimpisme i esport: working papers del CEO-UAB;13
         

Full text files in this document

Files Size Format
WP013_eng.pdf 141.4 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters