Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/10878

Estudi constructiu i proposta de canvi d'ús de l'edifici sindicat agrícola de Sant Quirze del Vallés
Alcántara Soteras, Andrés
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II; Bachs Folch, Jacinto
Aquest Treball Final de Carrera té com a objectiu l'estudi constructiu i canvi d'ús de l'edifici Sindicat Agrícola de Sant Quirze del Vallès, construït l'any 1917, d’estil arquitectònic corresponent al cooperativisme agrícola, un edifici format per tres plantes de 250m2 per planta en un solar que en total té 843m2. En quant al canvi d'ús es proposa un gimnàs amb diferents tipus d'activitats (fitness, activitats dirigides, arts marcials, piscina coberta, pista de paddel, zona exterior, vestuaris i barrestaurant). La realització de l'estudi constructiu s'ha realitzat in situ ja que no es disposava de plànols ni a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ni al GIHSQV (Grup Investigació Històrica de Sant Quirze del Vallès), organisme privat sense ànim de lucre que s'encarrega de l'estudi històric del municipi, tanmateix tenien referència de l’existència de cap tipus de plànol. Així doncs, s'ha realitzat un aixecament de plànols a partir d'un mesurador làser. L’anàlisi estructural s'ha realitzat a partir de l'estudi de sistemes constructius utilitzats a principis del segle XX, conjuntament amb inspeccions organolèptiques, sense fer cap tipus d'assaig, atès que actualment l'edifici està en ús. També s'ha realitzat un registre d'elements característics de l'edifici que, malgrat el canvi d'ús, s'han de mantenir; com ara la fusteria original i la barana de forja. Tanmateix s'inclouen canvis en la façana principal com ara la recuperació de la balaustrada original al balcó i la fusteria, segons el model original. La proposta de canvi d'ús consta de dos espais diferenciats. Un correspon a l’adequació de l'edifici principal existent i l'altre consisteix en la proposta d’un edifici ubicat al pati. La proposta consisteix en la construcció d’un complex esportiu on es poden practicar diferents activitats. A la planta baixa de l’edifici existent es pretén ubicar la recepció així com el bar-restaurant. La planta primera comptarà amb la sala de fitnes que tindrà un circuit de màquines de musculació complet, limitat a un aforament de 40 persones. A la planta soterrani hi trobem la sala destinada a spining, amb les corresponents bicicletes estàtiques per poder efectuar la classe, per un aforament limitat a 10 persones, la piscina de superfície 120 m2 i una pista de pàdel reglamentaria. A la planta -1, situem els vestuaris masculí i femení, ambdós limitat a un aforament de 30 persones, i el vestuari per a persones amb mobilitat reduïda d’ús individual. En aquesta mateixa planta trobem la sala d'arts marcials, amb aforament limitat a 15 persones, així com la sala de manteniment de la piscina, la sala de màquinaria d’ascensor i un officce de servei de neteja. L’edifici està dissenyat de tal manera que accedir a la piscina cal desplaçar-se obligatòriament pels respectius vestuaris. A efectes estructurals no caldrà reforçar els forjats ni les fàbriques per tractar-se dels mateixos usos. Per tant, aquest treball no inclou un estudi de modificació estructural. Com a resultat tenim una proposta aplicable a un projecte de construcció d'un gimnàs i que compleix amb tots els usos que comercialment els usuaris demanden: fitness, natació, gimnàstica aquàtica, pàdel, pilates, spinning, body pump, aerobox, arts marcials i altres esports de lluita que precisen una sala especial. Tanmateix l’edifici ha d’estar adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Per tant és un projecte econòmicament viable per la demanda actual del mercat.
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
Buildings--Remodeling for other use
Structural analysis (Engineering)
Conversió d'edificis -- Catalunya
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem