To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/59995

Noves tendències versus mètodes convencionals en l’elaboració de vi
Pijuan Josa, Olga
Marín Sillué, Sònia; Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
Durant aquesta última dècada, amb el moviment naturista que ha envaït el món alimentari, han aparegut els vins “naturals”, ecològics i biodinàmics. Aquests estan guanyant mercat, ja que el component de respecte al medi ambient que porten associat és de gran interès pels consumidors. En aquest treball es defineixen aquests vins i es recull la informació actual sobre la situació i característiques d’aquests en relació a qualitat, salubritat i impacte al medi ambient envers els vins convencionals. Es pot veure que falta molta recerca per fer, per tal de conèixer millor les diferències en el producte final, ja que per ara la majoria de diferències notòries s’han observat a nivell de vinya. És important també buscar més informació sobre la salubritat dels vins “eco” degut a la presència d’estudis que detecten una major concentració de substàncies nocives com les amines biògenes en aquests. Els vins “naturals” no s’han inclòs en les comparacions degut a la falta de regulació d’aquests, ja que actualment no són acceptats com una tipologia de vi ni hi ha empreses que els certifiquin. Durante esta última década, con el movimiento naturista que ha invadido el mundo alimentario, han aparecido los vinos “naturales”, ecológicos y biodinámicos. Éstos están ganando mercado, ya que el componente de respeto al medio ambiente que tienen asociado es de gran interés para los consumidores. En este trabajo se definen estos vinos y se recoge la información actual sobre la situación y características de los mismos en relación a calidad, salubridad e impacto al medio ambiente comparándolos con los vinos convencionales. Se puede ver que se requiere mucha más investigación, a fin de conocer mejor las diferencias en el producto final, ya que por ahora la mayoría de diferencias notorias se han observado a nivel de viña. Es importante también buscar más información sobre la salubridad de los vinos “eco” debido a la presencia de estudios que detectan una mayor concentración de sustancias nocivas como las aminas biógenas en los mismos. Los vinos “naturales” no se han incluido en las comparaciones debido a la falta de regulación de los mismos, ya que actualmente no son aceptados como una tipología de vino ni hay empresas que los certifiquen. During this last decade, with the naturist movement that has invaded the food world, there have appeared “natural”, organic and biodynamic wines. These are gaining market positions, due to a component related to the respect for the environment component associated with consumers’ great interest. In this essay, these wines will be defined and it will include the current information on the situation and characteristics related to them in relation to quality, health and impact on the environment compared to conventional wines. It can be appreciated that a lot more research is needed to have a better understanding of the differences in the final product. At the moment, the most notorious differences have been observed at vineyard level. It is also important to seek more information on health of “eco” wines due to the presence of studies that detect high concentrations of harmful substances such as biogenic amines. “Natural” wines have not been included in the comparison due to the lack of regulation, since they are not currently accepted as a typology of wine and there are no companies that certify them
-enologia
-ecològic
-biodinàmic
-Vinicultura
-Vi -- Indústria i comerç
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
opijuanj.pdf 1.319 MB application/pdf View/Open

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

 

Coordination

 

Supporters