Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/48433

Efectes d’un programa de reeducació postural global per a la prevenció de l’escurçament dels isquiotibials i alteracions associades en piragüistes adolescents d’aigua brava.
Sánchez Centelles, Judit
Hernández López, Erica; Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria
És efectiu el treball de reeducació postural global per a prevenir l‟escurçament dels isquiotibials i les alteracions associades en piragüistes adolescents d‟aigua brava? Objectiu: Demostrar l‟eficàcia del treball de reeducació postural global per a la prevenció de l‟escurçament dels isquiotibials i les alteracions associades en piragüistes adolescents d‟aigua brava. Metodologia: Assaig clínic controlat, aleatoritzat i de simple cec que requereix una mostra de 55 piragüistes d‟aigua brava de la modalitat d‟eslàlom, en l‟especialitat de caiac, d‟edats compreses entre els 13 i els 16 anys (categoria infantil i cadet). Els subjectes es distribueixen aleatòriament i de forma equitativa en dos grups mitjançant un programa informàtic. El pla d‟intervenció és de 5 mesos, el grup control realitza la temporada esportiva normal i el grup experimental inclou a la temporada esportiva una sessió setmanal de Reeducació Postural Global. Al llarg de l‟estudi es realitzen dues valoracions, una prèvia a cap tractament i una al acabar els 5 mesos de tractament. En aquestes es recull informació sobre l‟extensibilitat de la musculatura isquiotibial, els graus de lordosis lumbar i de cifosis dorsal i l‟amplitud de moviment de la pelvis juntament amb dades antropomètriques i personals.
-Escurçament isquiotibial
-Reeducació Postural Global
-Piragüisme
-Adolescents
-Postura humana -- Rehabilitació
-Músculs -- Ferides i lesions
-Piragüisme
-Adolescents
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Vista
jsanchezc.pdf 869.6 KB application/pdf Vista/Abrir

Mostrar el registro completo del ítem