Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/10459.1/47697
Títol:
|
El té verde y su influencia en la absorción de glucosa y daño oxidativo en intestino delgado
|
Autor/a:
|
Vicens Martínez, Cristian
|
Altres autors:
|
Serrano Casasola, José Carlos Enrique; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina |
Notes:
|
Aquest treball és una continuïtat de l’estudi realitzat de l’efecte del té verd en
l’activació del AMPK l’objectiu el qual va ser determinar si el mecanisme d’acció dels
polifenols podria estar relacionat amb una modulació en l’absorció d¡energia i el
metabolisme, i canvis mitocondrials induïts. L’objectiu principal d’aquest treball es
determinar l’efecte del té verd en l’absorció de glucosa i dany oxidatiu en intestí prim
en un model in vivo en ratolins C57BL6. Per avaluar els efectes del té verd en l’absorció
de carbohidrats es va avaluar el contingut de transportadors de glucosa com
marcadors d’absorció a nivell intestinal. Addicionalment es va avaluar l’efecte del té
verd en la capacitat antioxidant i dany oxidatiu a nivell intestinal mitjançant
biomarcadors i quantificació de NRF2. En els resultats es van observar diferències
entre els gèneres. Es va observar a les femelles una disminució dels transportadors de
glucosa acompanyat d’un increment del factor NRF2 i una disminució del dany oxidatiu
en el grup tractat amb té verd. Es pot concloure que el té verd incrementa la
translocació de NRF2 al nucli i que al seu torn activen sistemes de detoxificació que
poden estar associats a la disminució del contingut de transportadors de glucosa
GLUT2. |
Matèries:
|
-Té verd -Glucosa -Polifenols -Dany oxidatiu |
Drets:
|
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
|
Tipus de document:
|
bachelorThesis |
Compartir:
|
|
Text complet d'aquest document
Mostra el registre complet del document