Título:
|
Recubrimientos comestibles enriquecidos en extractos de origen vegetal para la conservación de aguacate fresco cortado: efectos sobre el potencial antioxidante, calidad fisicoquímica y microbiológica.
|
Autor/a:
|
Sánchez Roca, Elena
|
Otros autores:
|
Soliva-Fortuny, Robert; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina |
Notas:
|
El processat no tèrmic sorgeix com alternativa a tractaments convencionals de
processat basats en l’aplicació de calor per una millor preservació de les
característiques de la fruita fresca. El present treball té com a objectiu
l’avaluació de la utilització de recobriments comestibles per a una millor
conservació de les propietats antioxidants i estabilitat fisicoquímica i
microbiològica de l’alvocat fresc tallat. Per a dur-ho a terme, es va determinar el
potencial antioxidant, capacitat antioxidant, color, fermesa, clorofil·les a i b i es
va realitzar recomptes microbiològics. El tractament amb diferents
recobriments comestibles va augmentar lleugerament el potencial antioxidant
global i el contingut en compostos fenòlics dels trossos d’alvocat. Pel que fa a la
qualitat microbiològica i fisicoquímica, l’aplicació d’aquests recobriments
comestibles també va presentar resultats favorables. La inclusió d’oli essencial
de citronel·la va ser un dels compostos clau que van afectar als valors de
potencial antioxidant, contingut fenòlic i qualitat microbiològica degut a que
aquest oli presenta quantitats rellevants de compostos fenòlics i altres
substancies de naturalesa antioxidant. |
Materia(s):
|
-Alvocat -Recobriments comestibles -Compostos fenòlics -Activitat antioxidant -Paràmetres de qualitat |
Derechos:
|
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
|
Tipo de documento:
|
bachelorThesis |
Compartir:
|
|