Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/97487

Coordinació docent concreta i grups pilot EEES com a instruments per la millora de la qualitat docent i com a estratègia per la migració a l'EEES a Facultat de Dret
Turull i Rubinat, Max
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Universitat de Barcelona
El projecte s'ha dut a terme a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona durant el curs 2006-2007 (setembre a juliol). La finalitat principal del projecte ha estat impulsar la coordinació entre docents d'un mateix grup i iniciar la transició cap a l'Espai Europeu d’Ensenyament Superior. En aquest context, les accions desenvolupades han estat la creació de 6 grups pilot (tres a primer, dos a segon i un a tercer) adaptats a l'EEES i la formació d'equips docents dels professors implicats en aquests grups. Des de la Facultat de Dret, es van determinar les característiques i els criteris metodològics que definirien aquests grups i que els docents implicats havien de seguir. Per altra banda, els professors que formaven part d’un mateix grup es constituïen com a equip docent amb la funció de coordinar-se pel bon desenvolupament del grup. Cada equip docent comptava amb la figura del coordinador que era un docent del grup escollit pel conjunt de professors i que tenia com a funcions la de convocar les reunions, redactar les actes amb els acords establerts i fer d’enllaç entre els alumnes i els docents d’un mateix grup. El desenvolupament del projecte s’ha efectuat en tres fases: planificació i definició dels grups pilot i equips docents, l’execució del curs en els criteris metodològics establerts i la de valoració de l’experiència.
The project was carried out during the years 2006-2007 (from September to July). The main aim of the project has been to promote and improve the coordination among teachers belonging to a same group, as well as starting the transition to the Higher Education European Framework (HEEF). In this context, the actions done were: creating six experimental groups (three in the first, two in the second and one in the third year) adapted to the HEEF and establishing work teams of the teachers involved in these groups. The characteristics and methodological criteria to be followed were defined from the Faculty of Law. On the other hand, teachers of a same group became a work team with the responsibility of a good coordination in benefit of the group development. Each work team had a head - a teacher chosen by the work team. It was his/her responsibilities to call a meeting, take the minutes with the decisions taken and to be a link between students and teachers of a same group. The project was developed in three steps: first, planning and defining the experimental groups and working teams; second, giving the course classes following the methodological criteria established and finally experience evaluation.
10-02-2011
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure
Dret -- Ensenyament universitari -- Catalunya -- Curriculums
Espai Europeu d'Educació Superior
Ensenyament universitari -- Innovacions
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
11 p.
Informe
Els ajuts de l'AGAUR;2006MQD00210
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
2006MQD00210_Comú.pdf 71.06 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a