Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/97238

Mejorando la robustez de aplicaciones frente a fallos transitorios
Gramacho, João
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius; Rexachs del Rosario, Dolores Isabel
Computer chips implementation technologies evolving to obtain more performance are increasing the probability of transient faults. As this probability grows and on-chip solutions are expensive or tend to degrade processor performance, the efforts to deal with these transient faults in higher levels (such as the operating system or even at the application level) are increasing. Mostly, these efforts are trying to avoid silent data corruptions using hardware, software and hybrid based techniques to add redundancy to detect the errors generated by the transient faults. This work presents our proposal to improve the robustness of applications with source code based transformation adding redundancy. Also, our proposal takes account of the tradeoff between the improved robustness and the overhead generated by the added redundancy.
L'evolució de processadors a la recerca d'un major rendiment està augmentant la probabilitat de fallades transitòries. Al costat del creixement d'aquesta probabilitat, els esforços per fer front a tals fallades en tots els nivells (com el sistema operatiu o fins i tot a nivell d'aplicació) també estan en augment. Els esmentats esforços estan tractant d'evitar, sobretot, la corrupció silenciosa de dades. En aquest treball presentem la nostra proposta per a millorar la robustesa d'aplicacions basant-nos en canvis en el codi font de l'aplicació, inserint redundància de còmput, i tenint en compte la relació que existeix entre la redundància afegida i la sobrecàrrega generada en el temps d'execució de l'aplicació.
La evolución de procesadores en busca de un mayor rendimiento está aumentando la probabilidad de fallos transitorios. Junto al crecimiento de esta probabilidad, los esfuerzos para hacer frente a tales fallos en todos los niveles (como el sistema operativo o incluso a nivel de aplicación) también están en aumento. Dichos esfuerzos están tratando de evitar, sobre todo, la corrupción silenciosa de datos. En este trabajo presentamos nuestra propuesta para mejorar la robustez de aplicaciones basándonos en cambios en el código fuente de la aplicación, insertando redundancia de cómputo, y teniendo en cuenta la relación que existe entre la redundancia añadida y la sobrecarga generada en el tiempo de ejecución de la aplicación.
07-2010
004 - Informàtica
Tolerància als errors (Informàtica)
Ordinadors -- Fiabilitat
Codi font (Informàtica)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_JoaoGramacho_2010.pdf 1.627 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados