Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/97232

Edward Cullen: el nuevo concepto de vampiro
Graillet Carrasco, Yolanda de
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Espanyola; Clúa Ginés, Isabel
El vampiro, como esa parte de sombra del inconsciente, evoluciona de diablo a ángel como se manifiesta en Crepúsculo de Stephenie Meyer. Para analizar este proceso, se traza el paso del vampiro moderno al post-moderno a través de tres figuras básicas: Drácula, Lestat y Edward Cullen, con la ayuda de los conceptos de Jung de sombra y héroe, y la teoría del cerebro triuno de McLean. Sangre, alma y sexo se desarrollan con este nuevo concepto de vampiro que comienza a revelar su reflejo para dejar de ser la sombra que fue exponiendo su evolución hacia la figura del héroe.
El vampir, com aquella part d’ombra de l’inconscient, evoluciona de diable a àngel com es manifesta a Crepúsculo de Stephenie Meyer. Per analitzar aquest progrés, passem del vampir modern al postmodern mitjançant tres figures bàsiques: Dràcula, Lestat y Edward Cullen, amb l’ajuda dels conceptes de Jung d’ombra i heroi, i la teoria del cervell triú de McLean. Sang, ànima i sexe es desenvolupen amb aquest nou concepte de vampir que comença a revelar el seu reflexa per deixar de ser l’ombra que fou, evolucionant cap a la figura del heroi.
2010
82 - Literatura
Cullen, Edward (Personatge de ficció)
Vampirs en la literatura
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Treball de recerca.pdf 446.4 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters