Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/274

L'escola a la societat xarxa : Internet a l'educació primària i secundària. Informe final de recerca (volum I)
Mominó de la Iglesia, Josep Maria; Sigalés Conde, Carles; Meneses, Julio; Ruiz, Ferran; Borràs Boada, Eva
Universitat Oberta de Catalunya. Internet Interdisciplinary Institute (IN3)
Aquest projecte té la intenció d'identificar i analitzar els efectes de la introducció d'Internet a les escoles catalanes (educació primària i secundària). L'objectiu és posar de manifest la manera com s'utilitza la xarxa en aquest àmbit i en quina mesura contribueix a l'aparició, en els centres educatius, d'una nova cultura adaptada a les necessitats de la societat xarxa. Amb aquest propòsit, aquest projecte desplega les seves línies d'anàlisi per a fer atenció al procés d'incorporació d'Internet, principalment, en tres direccions: la pràctica pedagògica, les formes d'organització i gestió dels centres educatius i la seva vinculació amb la comunitat i el territori. Aquesta investigació ha estat desenvolupada pel grup de recerca ENS (Education and Network Society). Amb una perspectiva comparativa, el treball d'aquest grup vol contribuir, sobre la base de dades empíriques, a interpretar la transformació de l'àmbit educatiu no universitari en els paràmetres que estableix, avui dia, la nostra societat.
Este proyecto tiene la intención de identificar y analizar los efectos de la introducción de Internet en las escuelas catalanas (educación primaria y secundaria). El objetivo es poner de manifiesto de qué forma se utiliza la red en este ámbito y en qué medida contribuye a la aparición, en los centros educativos, de una nueva cultura adaptada a las necesidades de la sociedad red. Con este propósito, este proyecto despliega sus líneas de análisis para prestar atención al proceso de incorporación de Internet, principalmente, en tres direcciones: la práctica pedagógica, las formas de organización y gestión de los centros educativos y su vinculación con la comunidad y el territorio. Esta investigación ha sido desarrollada por el grupo de investigación ENS (Education and Network Society). Con una perspectiva comparativa, el trabajo de este grupo quiere contribuir, sobre la base de datos empíricos, a interpretar la transformación del ámbito educativo no universitario en los parámetros que establece, a día de hoy, nuestra sociedad.
This project aims to identify and analyse the effects of the introduction of the Internet in Catalan schools (primary and secondary education). The objective is to reveal how the network is used in this sphere and to what degree it contributes to the appearance, in educational institutions, of a new culture adapted to the needs of the network society. With this intention, this project deploys its lines of analysis to look at the process of incorporation of the Internet, principally, in three directions: educational practice, forms of organisation and administration of educational institutions, and their links with the community and the territory. This research was carried out by the ENS (Education and Network Society) research group. With a comparative perspective, and based on empirical data, the work of this group is aimed at interpreting the changes in the field of non-university education in terms of the parameters established by our society at present.
26-11-2010
Internet in education -- Catalonia
Technological innovations -- Study and teaching
Internet en l'ensenyament -- Catalunya
Innovacions tecnològiques -- Ensenyament
Internet en la enseñanza -- Cataluña
Innovaciones tecnológicas -- Enseñanza
Els informes del Projecte Internet Catalunya (PIC) estan subjectes a una llicència de Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada 2.5 de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que en citeu els autors, la institució que els impulsa (IN3-UOC) i el suport de la Generalitat de Catalunya, no en feu un ús comercial i no en feu obra derivada.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/deed.ca
External research report
Universitat Oberta de Catalunya. Internet Interdisciplinary Institute (IN3)
         

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Mominó de la Iglesia, Josep Maria; Sigalés Conde, Carles; Meneses, Julio; Ruiz, Ferran; Borràs Boada, Eva
Mominó de la Iglesia, Josep Maria; Sigalés Conde, Carles; Meneses, Julio; Ruiz, Ferran; Borràs Boada, Eva
Mominó de la Iglesia, Josep Maria; Badia Garganté, Toni; Meneses, Julio; Sigalés Conde, Carles
Mominó de la Iglesia, Josep Maria; Badia Garganté, Toni; Meneses, Julio; Sigalés Conde, Carles
Coromina, Judit; Sabaté i Garriga, Ferran; Romeu Robert, Jordi; Ruiz, Ferran