To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/5341

Indicadores bibliométricos de la actividad científica de Cataluña (Scopus, 2003-2008) : síntesis
Chinchilla Rodríguez, Zaida; Corera Álvarez, Elena; Perianes Rodríguez, Antonio
Olmeda Gómez, Carlos; Lara-Navarra, Pablo
L'enfocament principal d'aquest informe elaborat per Scimago, una de les principals fonts d'informació estadística, se centra en el sistema de producció científica de Catalunya i la seva relació amb l'Estat espanyol i amb el món. L'estudi conté un conjunt d'indicadors de macroanàlisi basada en comparacions amb altres comunitats autònomes; una anàlisi sobre el rendiment segons categories temàtiques i de manera comparada amb l'Estat espanyol i el món, i aportacions per a una microanàlisi. Les anàlisis comprenen la producció científica de tota mena d'institucions agrupades en els sectors universitari, sanitari, d'ens públics de recerca i ens privats. Les conclusions de l'estudi revelen que l'impacte científic de la recerca catalana és semblant al del Canadà, Singapur o Finlàndia. L'informe situa Catalunya com la primera comunitat espanyola pel que fa a l'impacte científic internacional. Matemàtiques, química, immunologia, ciències mediambientals, física, informàtica, ciències dels materials, medicina i agricultura són les àrees de recerca a Catalunya amb un impacte superior a la mitjana mundial. Les enginyeries registren un dèficit de producció científica si es compara amb l'activitat mundial.
El enfoque principal de este informe elaborado por Scimago, una de las principales fuentes de información estadística, se centra en el sistema de producción científica de Cataluña y su relación con España y con el mundo. El estudio contiene un conjunto de indicadores de macroanálisis basado en comparaciones con otras comunidades autónomas; un análisis sobre el rendimiento según categorías temáticas y de forma comparada con España y el mundo, y aportaciones para un microanálisis. Los análisis comprenden la producción científica de todo tipo de instituciones agrupadas en los sectores universitario, sanitario, de entes públicos de investigación y entes privados. Las conclusiones del estudio revelan que el impacto científico de la investigación catalana es similar al de Canadá, Singapur o Finlandia. El informe sitúa Cataluña como la primera comunidad española en términos del impacto científico internacional. Matemáticas, química, inmunología, ciencias medioambientales, física, informática, ciencias de los materiales, medicina y agricultura son las áreas de investigación en Cataluña con un impacto superior a la media mundial. Las ingenierías registran un déficit de producción científica si se compara con la actividad mundial.
The scientific impact of Catalan research is similar to that of Canada, Singapore and Finland. These are the findings of the Bibliometric Indicators for Scientific Activity in Catalonia (Scopus, 2003-2008), which places Catalonia as the leading Autonomous Community in Spain in terms of international scientific impact. Mathematics, Chemistry, Immunology, Environmental Sciences, Physics, Computer Science, Material Sciences, Medicine and Agriculture are the fields of research in Catalonia with an impact above world average. Engineering has registered a fall in scientific production compared with world activity.
2010-11-25
SCImago
SCImago
SCImago
Scopus
Scopus
Scopus
Science -- Catalonia (Spain)
Ciència -- Catalunya
Ciencia -- Cataluña
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Research paper
Universitat Oberta de Catalunya;
SCImago Research Group
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

 

Coordination

 

Supporters