Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/306

La gestió dels recursos documentals a les aules de la UOC
Cervera-Farré, Albert; Vaquer-Suñer, Cristina
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
La gestió dels recursos documentals a les aules de la UOC es fa de manera compartida entre el professorat i la Biblioteca de la Universitat. La responsabilitat dels continguts que trobem com a 'recursos de l'aula' i de l'actualització d'aquests recau en el professor/a responsable de l'assignatura que és qui decideix quins recursos electrònics han de tenir les aules de les seves assignatures i comunica a la Biblioteca aquests recursos i les possibles actualitzacions i/o modificacions que cal fer-hi. La gestió d'aquests recursos que es fa des de la biblioteca és un element clau perquè, a través d'aquest procés, la biblioteca esdevingui un element realment facilitador de l'aprenentatge i la docència, i situa la biblioteca com un element central en el model d'aprenentatge de la UOC. S'inclou al final de la presentació un seguit de recomanacions per a l'èxit dels recursos documentals a les aules virtuals.
La gestión de los recursos documentales en las aulas de la UOC se hace de manera compartida entre el profesorado y la Biblioteca de la Universidad. La responsabilidad de los contenidos que encontramos como 'recursos del aula' y de la actualización de éstos recae en el profesor/a responsable de la asignatura que es quién decide qué recursos electrónicos deben tener las aulas de sus asignaturas y comunica a la Biblioteca estos recursos y las posibles actualizaciones y/o modificaciones que es preciso hacer. La gestión de estos recursos que se hace desde la biblioteca es un elemento clave porque, a través de este proceso, la biblioteca resulte un elemento realmente facilitador del aprendizaje y la docencia, y sitúa la biblioteca como un elemento central en el modelo de aprendizaje de la UOC. Se incluye al final de la presentación una serie de recomendaciones para el éxito de los recursos documentales en las aulas virtuales.
The management of the documental resources in the classrooms of the UOC is shared between the teaching staff and the Library of the University. The responsibility of the contents that we find as "resources of the classroom" and updating these falls on the teacher responsible for the course which is the one who decides which electronic resources must have the classrooms of his/her courses and communicates these resources and the possible updates or modifications to the Library. The management of these resources done from the library is a key element because, through this process, the library becomes a really facilitating element of the learning and the teaching, and places the library like a central element in the learning model of the UOC. A series of recommendations for the success of the documental resources in the virtual classrooms are included at the end of the presentation.
25-11-2010
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
Digital libraries
Academic libraries
Public services (Libraries)
Distance education
Electronic information resources
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
Biblioteques digitals
Biblioteques universitàries
Serveis al públic (Biblioteques)
Ensenyament a distància
Recursos electrònics
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
Bibliotecas digitales
Bibliotecas universitarias
Bibliotecas -- Usuarios
Enseñanza a distancia
Recursos de información electrónicos
Aquest document està subjecte a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/legalcode.ca
Conference lecture
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem