Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/95541

Eficàcia predictiva de l’HCR-20 i del PCL:SV en contexts institucionals
Arbach, Karin; Andrés Pueyo, Antonio
L’estudi es dirigeix a avaluar la capacitat predictiva sobre la violència dels instruments de judici clínic estructurat, amb una metodologia que aporti resultats comparables a estudis de l’àmbit internacional. La investigació es va portar a terme en un hospital civil de salut mental i la mostra està composta per 114 pacients de les unitats de crònics i subaguts. A l’avaluació inicial, l’HCR-20, el PCL:SV i el Protocol 7 van ser els instruments utilitzats per a la recollida d’informació de les variables predictors. La variable depenent o resultat va ser registrada prospectivament per part de l’equip d’infermeria amb un instrument observacional de fàcil ús, el MOAS. Mitjançant índexs de correlació, càlcul de riscos relatius, i anàlisis de regressió logística i corbes ROC va ser possible conèixer que l’HCR-20 i el PCL-SV són mesures vàlides per a la predicció de la violència intrahospitalària en el curt i mig termini en una mostra espanyola de persones amb malaltia mental severa. L’HCR-20 i particularment els ítems clínics van ser els millors predictors de la violència física envers a persones i objectes. Tant la puntuació numèrica de l’HCR-20 com el judici clínic estructurat van demostrar una precisió predictiva alta i comparable a l'obtinguda amb la versió original de l'instrument. El PCL:SV va arribar una precisió predictiva moderada que va anar disminuint al llarg del seguiment. Altres factors de risc com les agressions o la ira prèvies a l’avaluació també van augmentar significativament el risc de violència durant l’any de seguiment.
El estudio se dirige a evaluar la capacidad predictiva sobre la violencia de los instrumentos de juicio clínico estructurado, con una metodología que aporte resultados comparables a estudios de ámbito internacional. La investigación se llevó a cabo en un hospital civil de salud mental y la muestra está compuesta por 114 pacientes de las unidades de crónicos y subagudos. Tanto la puntuación numérica del HCR-20 como el juicio clínico estructurado demostraron una precisión predictiva alta, comparable a la obtenida con la versión original del instrumento. El PCL:SV llegó a una precisión predictiva moderada que fue disminuyendo a lo largo del seguimiento.
The aim of this project is to evaluate the predictive capacity of the structured clinical judgement instruments, using a methodology that allows the comparison of results internationally. The HCR-20 and the PCL:SV were used in a study of 114 patients of the chronic and subacute units in a mental health civil hospital. Both the numeric result and the structured clinical judgment of the HCR-20 show a high predictive precision, while the PCL:SV results show a moderate predictive precision of the instrument that decreases in the course of the follow-up time.
2008
343 - Dret penal. Delictes
Violència -- Aspectes psicològics
Reincidència
Tractament penitenciari
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
105 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formación Especialitzada (Catalunya)
Documents de treball (Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada). Investigació;
         

Full text files in this document

Files Size Format
SC-3-150-08.pdf 539.6 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters